The Princess Diaries (Garry Marshall, 2001) Op haar achttiende kroont Hathaway zich bij haar debuut tot de 'Teen Queen' van Hollywood met dit mierzoete sprookje waarin ze een simpel schoolmeisje speelt dat een prinses blijkt.

Brokeback Mountain (Ang Lee, 2005) Hathaway laat voor het eerst haar dramatische kant zien in Ang Lees magistrale gaywestern als de huisvrouw die tot de ontdekking komt dat haar echtgenoot homo is.

The Devil Wears Prada (David Frankel, 2006) In deze satire op naaldhakken tracht Hathaway zich als kantoorsloortje in de gunst te werken van übermodebitch Miranda Priestly (Meryl Streep). Dé damesbladenkomedie van het jaar.

Rachel Getting Married (Jonathan Demme, 2008) In dit zedendrama komt Hathaway als getroebleerde twentysomething het huwelijksfeest van haar zus verknallen en krijgt er zowaar haar eerste Oscarnominatie voor. Festen op zijn Amerikaans.

Alice in Wonderland (Tim Burton, 2010) Tim Burton wekt het surrealistische universum van Lewis Carroll tot leven in 3D, met Hathaway als de White Queen die van haar troon in Wonderland blijkt verstoten.

In Knack Focus vindt u deze week een interview met de actrice over haar nieuwste film 'One Day'.

The Princess Diaries (Garry Marshall, 2001) Op haar achttiende kroont Hathaway zich bij haar debuut tot de 'Teen Queen' van Hollywood met dit mierzoete sprookje waarin ze een simpel schoolmeisje speelt dat een prinses blijkt. Brokeback Mountain (Ang Lee, 2005) Hathaway laat voor het eerst haar dramatische kant zien in Ang Lees magistrale gaywestern als de huisvrouw die tot de ontdekking komt dat haar echtgenoot homo is. The Devil Wears Prada (David Frankel, 2006) In deze satire op naaldhakken tracht Hathaway zich als kantoorsloortje in de gunst te werken van übermodebitch Miranda Priestly (Meryl Streep). Dé damesbladenkomedie van het jaar. Rachel Getting Married (Jonathan Demme, 2008) In dit zedendrama komt Hathaway als getroebleerde twentysomething het huwelijksfeest van haar zus verknallen en krijgt er zowaar haar eerste Oscarnominatie voor. Festen op zijn Amerikaans. Alice in Wonderland (Tim Burton, 2010) Tim Burton wekt het surrealistische universum van Lewis Carroll tot leven in 3D, met Hathaway als de White Queen die van haar troon in Wonderland blijkt verstoten. In Knack Focus vindt u deze week een interview met de actrice over haar nieuwste film 'One Day'.