In de geschiedenis van de Oscars, reikte de Academy Award slechts 31 keer een prijs uit aan een zwarte genomineerde. Een groot deel van de rollen die bekroond werden, zijn bovendien stereotyperingen in films die geregisseerd werden door blanke mannen.

Halle Barry is tot op de dag van vandaag de enige vrouwelijke Afro-Amerikaanse winnares in de categorie van beste vrouwelijke hoofdrol. Dit legt meteen ook de vinger op de wonde van een ander probleem in Hollywood, namelijk die van de discriminatie tegenover vrouwen.

Bekijk onderstaande video van de Huffington Post en word met de neus op de feiten gedrukt. (LP)

In de geschiedenis van de Oscars, reikte de Academy Award slechts 31 keer een prijs uit aan een zwarte genomineerde. Een groot deel van de rollen die bekroond werden, zijn bovendien stereotyperingen in films die geregisseerd werden door blanke mannen. Halle Barry is tot op de dag van vandaag de enige vrouwelijke Afro-Amerikaanse winnares in de categorie van beste vrouwelijke hoofdrol. Dit legt meteen ook de vinger op de wonde van een ander probleem in Hollywood, namelijk die van de discriminatie tegenover vrouwen.Bekijk onderstaande video van de Huffington Post en word met de neus op de feiten gedrukt. (LP)