Cate Blanchett wees onlangs nog op de irritante gewoonte van interviewers om vrouwen altijd dezelfde vragen te stellen over hun kleren, make-up en privéleven. 'Stel jij dit soort vragen ook aan mannen?' klonk het geërgerd.

De Britse Cosmopolitan gaf gehoor aan deze terechte opmerking en koos voor een andere aanpak tijdens een interview met Scarlett Johansson en Mark Ruffalo, die naast elkaar schitteren in de nieuwe Avengers-prent.

'Wat voor ondergoed draag je onder je pak?'

De absurditeit van de vragen die Ruffalo moest beantwoorden, toont meteen aan hoe seksistisch ze zijn. Ook actrices hebben boeiende antwoorden op vragen over hun personages en stunts. Fans van films vinden dit soort interviews ongetwijfeld aanzienlijk interessanter dan vragenrondjes waar enkel gepraat wordt over welk soort ondergoed ze onder hun kostuum dragen.

Hoedje af voor deze journaliste die de rollen omkeerde en een duidelijk punt maakte over seksisme in Hollywood.

(LP)

Cate Blanchett wees onlangs nog op de irritante gewoonte van interviewers om vrouwen altijd dezelfde vragen te stellen over hun kleren, make-up en privéleven. 'Stel jij dit soort vragen ook aan mannen?' klonk het geërgerd. De Britse Cosmopolitan gaf gehoor aan deze terechte opmerking en koos voor een andere aanpak tijdens een interview met Scarlett Johansson en Mark Ruffalo, die naast elkaar schitteren in de nieuwe Avengers-prent. 'Wat voor ondergoed draag je onder je pak?'De absurditeit van de vragen die Ruffalo moest beantwoorden, toont meteen aan hoe seksistisch ze zijn. Ook actrices hebben boeiende antwoorden op vragen over hun personages en stunts. Fans van films vinden dit soort interviews ongetwijfeld aanzienlijk interessanter dan vragenrondjes waar enkel gepraat wordt over welk soort ondergoed ze onder hun kostuum dragen.Hoedje af voor deze journaliste die de rollen omkeerde en een duidelijk punt maakte over seksisme in Hollywood. (LP)