Het personage van Sandra Bullock, Ryan Stone, probeert vanuit haar ruimtecapsule contact te maken met de bewoonde wereld. Op een bepaald moment wordt het signaal opgepikt door een man, die antwoordt in een vreemde taal. En dit verhaal gebruikte Jonas Cuaron als uitgangspunt van zijn kortfilm, nadat hij ook meeschreef aan de film van zijn vader. Initieel werd deze kortfilm gemaakt als extra voor op de blu-ray editie van Gravity, maar de film is zijn eigen leven gaan leiden door screenings op het filmfestival van Venetië en Telluride.

De kortfilm, 'Aningaaq' getiteld, vertelt dus het verhaal van een Inuit in Groenland die het signaal oppikt van de astronaute in nood. 'Het is het moment waarop je denkt dat alles in orde komt met Ryan Stone', vertelt Jonas Cuaron aan The Hollywood Reporter. 'Maar dan besef je dat het een verloren zaak is door het taalprobleem.' Deze kortfilm werd met een klein budget geshoot, maar kan dus kans maken op een Oscar. Mocht ook Gravity een nominatie in de wacht slepen, dan zou dat een primeur zijn. (AB)

Het personage van Sandra Bullock, Ryan Stone, probeert vanuit haar ruimtecapsule contact te maken met de bewoonde wereld. Op een bepaald moment wordt het signaal opgepikt door een man, die antwoordt in een vreemde taal. En dit verhaal gebruikte Jonas Cuaron als uitgangspunt van zijn kortfilm, nadat hij ook meeschreef aan de film van zijn vader. Initieel werd deze kortfilm gemaakt als extra voor op de blu-ray editie van Gravity, maar de film is zijn eigen leven gaan leiden door screenings op het filmfestival van Venetië en Telluride.De kortfilm, 'Aningaaq' getiteld, vertelt dus het verhaal van een Inuit in Groenland die het signaal oppikt van de astronaute in nood. 'Het is het moment waarop je denkt dat alles in orde komt met Ryan Stone', vertelt Jonas Cuaron aan The Hollywood Reporter. 'Maar dan besef je dat het een verloren zaak is door het taalprobleem.' Deze kortfilm werd met een klein budget geshoot, maar kan dus kans maken op een Oscar. Mocht ook Gravity een nominatie in de wacht slepen, dan zou dat een primeur zijn. (AB)