Films wekken allerlei gevoelens op bij de kijker. Dat kan verwezenlijkt worden door middel van plot, een steengoede acteerprestatie of bepaalde visuele keuzes van de regisseur en art director. Naast bepaalde kadreringen en tempowissels, zijn kleuren heel belangrijk om sferen en emoties weer te geven.

Sommige kleuren worden doorheen de geschiedenis van de film telkens opnieuw gebruikt om dezelfde reeks emoties uit te drukken. In deze compilatie ontdekken we wat verschillende tinten pogen over te brengen.

(LP)

Films wekken allerlei gevoelens op bij de kijker. Dat kan verwezenlijkt worden door middel van plot, een steengoede acteerprestatie of bepaalde visuele keuzes van de regisseur en art director. Naast bepaalde kadreringen en tempowissels, zijn kleuren heel belangrijk om sferen en emoties weer te geven. Sommige kleuren worden doorheen de geschiedenis van de film telkens opnieuw gebruikt om dezelfde reeks emoties uit te drukken. In deze compilatie ontdekken we wat verschillende tinten pogen over te brengen. (LP)