Op literair vlak schudde Jef Geeraerts Vlaanderen in de jaren zestig wakker met zijn Congolese 'Gangreen'-cyclus. De boeken zorgde voor opschudding in de Nederlandstalige literatuur omwille van de rauwe, openhartige manier waarop Geeraerts de schoonheid en wreedheid van het koloniale leven bezong.

Bij het grote publiek raakte Geeraerts bekend met de verfilming van zijn boek "De zaak Alzheimer". Toen regisseur Erik Van Looy de laatste hand legde aan de film, ging de redactie van de VRT bij de auteur langs.

Op literair vlak schudde Jef Geeraerts Vlaanderen in de jaren zestig wakker met zijn Congolese 'Gangreen'-cyclus. De boeken zorgde voor opschudding in de Nederlandstalige literatuur omwille van de rauwe, openhartige manier waarop Geeraerts de schoonheid en wreedheid van het koloniale leven bezong.Bij het grote publiek raakte Geeraerts bekend met de verfilming van zijn boek "De zaak Alzheimer". Toen regisseur Erik Van Looy de laatste hand legde aan de film, ging de redactie van de VRT bij de auteur langs.