De nitraatkluis, waar de oude klassiekers bewaard worden, is de stevigste: om de films te beschermen, maar ook om te vermijden dat het gebouw in vlammen opgaat. Nitraat is immers behoorlijk brandbaar. De rook die ontstaat rijdens het branden, is heel giftig. Spontane zelfontbranding moet dus koste wat kost vermeden worden.

Klassiekers zoals Casablanca, The Maltese Falcon en Frankenstein worden er bewaard en gerestaureerd. Neem een kijkje in deze unieke filmkluis en duik mee de filmgeschiedenis in.

(LP)

De nitraatkluis, waar de oude klassiekers bewaard worden, is de stevigste: om de films te beschermen, maar ook om te vermijden dat het gebouw in vlammen opgaat. Nitraat is immers behoorlijk brandbaar. De rook die ontstaat rijdens het branden, is heel giftig. Spontane zelfontbranding moet dus koste wat kost vermeden worden.Klassiekers zoals Casablanca, The Maltese Falcon en Frankenstein worden er bewaard en gerestaureerd. Neem een kijkje in deze unieke filmkluis en duik mee de filmgeschiedenis in. (LP)