Er is een montage opgedoken van alle winnaars van de Oscar voor Beste Film uit de geschiedenis van de prijsuitreiking. Het vier minuten durende filmpje begint in 1927 met 'Wings' en eindigt met 'The Artist', de laureaat van vorig jaar.

Door de jaren heen zijn er 85 films met de titel van Beste Film naar huis mogen gaan. Als eerbetoon aan al die winnaars is er een montage gemaakt waarin elke film chronologisch aan bod komt. De video start in 1927 met de eerste winnaar 'Wings' en gaat via klassiekers als 'The Sound Of Music', 'The Godfather' en 'One Flew Over The Cuckoo's Nest', tot bij de winnaar van 2012, 'The Artist'. Op het einde verschijnt de vraag 'Next?', waarna de genomineerden voor dit jaar aan bod komt.

Het filmpje is een creatie van Nelson Carvajal, een filmmaker uit Chicago. Hij maakte de montage als 'een retrospectieve in afwachting van de 85ste Academy Awards'. Voor de soundtrack van zijn hommage koos Carjaval de klassieke melodieën van 'November', gecomponeerd door de Brit Max Richter.

De 85ste Academy Awards worden 24 februari uitgereikt in het Dolby Theatre in Los Angeles. Seth McFarlane, de bedenker van 'Family Guy', zal de prijsuitreiking dit jaar presenteren. De show bevat onder andere een optreden van Adele, die met haar nummer 'Skyfall' zelf genomineerd is voor een Oscar. (XVdL)

Academy Awards: Best Picture Oscar Winners from Nelson Carvajal on Vimeo.

Er is een montage opgedoken van alle winnaars van de Oscar voor Beste Film uit de geschiedenis van de prijsuitreiking. Het vier minuten durende filmpje begint in 1927 met 'Wings' en eindigt met 'The Artist', de laureaat van vorig jaar.Door de jaren heen zijn er 85 films met de titel van Beste Film naar huis mogen gaan. Als eerbetoon aan al die winnaars is er een montage gemaakt waarin elke film chronologisch aan bod komt. De video start in 1927 met de eerste winnaar 'Wings' en gaat via klassiekers als 'The Sound Of Music', 'The Godfather' en 'One Flew Over The Cuckoo's Nest', tot bij de winnaar van 2012, 'The Artist'. Op het einde verschijnt de vraag 'Next?', waarna de genomineerden voor dit jaar aan bod komt. Het filmpje is een creatie van Nelson Carvajal, een filmmaker uit Chicago. Hij maakte de montage als 'een retrospectieve in afwachting van de 85ste Academy Awards'. Voor de soundtrack van zijn hommage koos Carjaval de klassieke melodieën van 'November', gecomponeerd door de Brit Max Richter. De 85ste Academy Awards worden 24 februari uitgereikt in het Dolby Theatre in Los Angeles. Seth McFarlane, de bedenker van 'Family Guy', zal de prijsuitreiking dit jaar presenteren. De show bevat onder andere een optreden van Adele, die met haar nummer 'Skyfall' zelf genomineerd is voor een Oscar. (XVdL) Academy Awards: Best Picture Oscar Winners from Nelson Carvajal on Vimeo.