"Ik zie ons absoluut meer Bourne-films maken." Met die woorden bevestigde Adam Fogelson wat tot voor kort geen mogelijkheid leek te zijn. Er komt zeker en vast een vervolg op The Bourne Legacy, de actiefilm waarmee de oorspronkelijke Bourne-trilogie met Matt Damon vorig jaar nieuw leven kreeg ingeblazen. Omdat Damon niet geïnteresseerd was in die vierde film werd er duchtig gezocht naar een waardige opvolger. Die werd gevonden in Jeremy Renner, de nieuwe leading man in de reeks.

In The Bourne Legacy speelt Renner de rol van Aaron Cross, een nieuwe geheime agent uit de Bourne-wereld. De film bracht wereldwijd meer dan 275 miljoen dollar op, maar de critici kregen het niet bepaald warm van de prent. Het succes van de vorige drie Bourne-films werd niet geëvenaard. "Het doel van de laatste film was het creëren van een nieuwe wereld en nieuwe personages waar we vrij en flexibel mee konden omgaan", zegt Fogelson. "Hij bracht misschien niet zoveel op als The Bourne Ultimatum, maar deed het zeker even goed als 'The Bourne Identity'."

Maar de franchise is dus nog niet doodgebloed. De filmstudio gelooft nog steeds in het succes van de Bourne-reeks en denkt nog niet meteen aan stoppen. Zeker niet nu Matt Damon, Jason Bourne in de oorspronkelijke trilogie, interesse heeft getoond voor een nieuw deel. Maar daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Matt wil enkel terugkeren als het script erg goed is én als Paul Greengrass, de regisseur van 'The Bourne Supremacy' en 'The Bourne Ultimatum', ook zijn terugkeer maakt. De eerste drie Bourne-films brachten wereldwijd 945 miljoen op. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (TR)

"Ik zie ons absoluut meer Bourne-films maken." Met die woorden bevestigde Adam Fogelson wat tot voor kort geen mogelijkheid leek te zijn. Er komt zeker en vast een vervolg op The Bourne Legacy, de actiefilm waarmee de oorspronkelijke Bourne-trilogie met Matt Damon vorig jaar nieuw leven kreeg ingeblazen. Omdat Damon niet geïnteresseerd was in die vierde film werd er duchtig gezocht naar een waardige opvolger. Die werd gevonden in Jeremy Renner, de nieuwe leading man in de reeks. In The Bourne Legacy speelt Renner de rol van Aaron Cross, een nieuwe geheime agent uit de Bourne-wereld. De film bracht wereldwijd meer dan 275 miljoen dollar op, maar de critici kregen het niet bepaald warm van de prent. Het succes van de vorige drie Bourne-films werd niet geëvenaard. "Het doel van de laatste film was het creëren van een nieuwe wereld en nieuwe personages waar we vrij en flexibel mee konden omgaan", zegt Fogelson. "Hij bracht misschien niet zoveel op als The Bourne Ultimatum, maar deed het zeker even goed als 'The Bourne Identity'." Maar de franchise is dus nog niet doodgebloed. De filmstudio gelooft nog steeds in het succes van de Bourne-reeks en denkt nog niet meteen aan stoppen. Zeker niet nu Matt Damon, Jason Bourne in de oorspronkelijke trilogie, interesse heeft getoond voor een nieuw deel. Maar daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Matt wil enkel terugkeren als het script erg goed is én als Paul Greengrass, de regisseur van 'The Bourne Supremacy' en 'The Bourne Ultimatum', ook zijn terugkeer maakt. De eerste drie Bourne-films brachten wereldwijd 945 miljoen op. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (TR)