Sinds januari 2013 deed het gerucht de ronde dat de Oscarwinnende filmproducent Harvey Weinstein aast op een vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon. Volgens Michelle Yeoh, hoofdrolspeelster in de eerste film, zou het project zich nog in een vroeg stadium bevinden. "Het script bevindt zich in een vroeg stadium", aldus Yeoh in Metro. "Het hangt allemaal af van het script. Het is nooit gemakkelijk om een vervolg te maken op een klassieker als Crouching Tiger, Hidden Dragon."

De Chinese regisseur Ronnie Wu zal naar alle waarschijnlijkheid de regie op zich nemen. Dit wil evenzeer zeggen dat Ang Lee niet terugkeert om het vervolg op 'zijn' Crouching Tiger, Hidden Dragon in te blikken. Voorts zal de tweede film de focus leggen op Yu Shu Lien, het personage dat Michelle Yeoh vertolkte in de eerste film.

Crouching Tiger, Hidden Dragon was in 2000 een verrassend groot internationaal succes. Met een budget van 17 miljoen dollar en een opbrengst van om en bij de 213 miljoen dollar werd de film een graadmeter voor de toekomstige Chinese cinema. De film werd ook gezegend met een Oscar, een BAFTA en twee Golden Globes. (NME)

Sinds januari 2013 deed het gerucht de ronde dat de Oscarwinnende filmproducent Harvey Weinstein aast op een vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon. Volgens Michelle Yeoh, hoofdrolspeelster in de eerste film, zou het project zich nog in een vroeg stadium bevinden. "Het script bevindt zich in een vroeg stadium", aldus Yeoh in Metro. "Het hangt allemaal af van het script. Het is nooit gemakkelijk om een vervolg te maken op een klassieker als Crouching Tiger, Hidden Dragon." De Chinese regisseur Ronnie Wu zal naar alle waarschijnlijkheid de regie op zich nemen. Dit wil evenzeer zeggen dat Ang Lee niet terugkeert om het vervolg op 'zijn' Crouching Tiger, Hidden Dragon in te blikken. Voorts zal de tweede film de focus leggen op Yu Shu Lien, het personage dat Michelle Yeoh vertolkte in de eerste film. Crouching Tiger, Hidden Dragon was in 2000 een verrassend groot internationaal succes. Met een budget van 17 miljoen dollar en een opbrengst van om en bij de 213 miljoen dollar werd de film een graadmeter voor de toekomstige Chinese cinema. De film werd ook gezegend met een Oscar, een BAFTA en twee Golden Globes. (NME)