Romero schreef mee aan Night of the Living Dead, de iconische zombiefilm uit 1968 die hij ook regisseerde. Het werd het begin van een reeks zombiefilms die in de loop der jaren nog vaak zou nagemaakt worden. De cultklassieker werd gedraaid met een klein budget en haalde maar liefst dertig miljoen dollar op.

De Amerikaanse regisseur kreeg sinds kort af te rekenen met een zeer agressieve vorm van longkanker. Hij overleed zondag 16 juli in zijn slaap, meldt zijn manager Chris Roe. 'Hij overleed met de soundtrack van 'The Quiet Man' op de achtergrond, een van zijn favoriete films. Zijn vrouw Suzanne Desrocher Romero en dochter Tina Romero waren bij hem terwijl hij stierf', aldus Roe. (Belga/LP)

Romero schreef mee aan Night of the Living Dead, de iconische zombiefilm uit 1968 die hij ook regisseerde. Het werd het begin van een reeks zombiefilms die in de loop der jaren nog vaak zou nagemaakt worden. De cultklassieker werd gedraaid met een klein budget en haalde maar liefst dertig miljoen dollar op. De Amerikaanse regisseur kreeg sinds kort af te rekenen met een zeer agressieve vorm van longkanker. Hij overleed zondag 16 juli in zijn slaap, meldt zijn manager Chris Roe. 'Hij overleed met de soundtrack van 'The Quiet Man' op de achtergrond, een van zijn favoriete films. Zijn vrouw Suzanne Desrocher Romero en dochter Tina Romero waren bij hem terwijl hij stierf', aldus Roe. (Belga/LP)