De film over de jacht en vangst van Saddam Hoessein krijgt de titel 'Mission: Black List'. Het wordt een psychologische thriller die het verhaal vertelt van de man die Hoessein uiteindelijk te grazen nam. Tiener-ster Robert Pattison is gecast om de hoofdrol op zich te nemen. De opnames starten als Pattinson vrij is van zijn verplichtingen voor de laatste 'Twilight' film, 'Breaking Dawn Part II'.
Het scenario is geschreven door Erik Jendresen, die eerder al meewerkte aan 'Band of Brothers'(2001). Jendresen baseerde zich op het boek 'Mission: Black List #1: The Inside Story of the Search for Saddam Hussein -- As Told by the Soldier Who Masterminded His Capture'. Het boek is van de hand van Eric Maddox, de ondervrager die de uiteindelijke schuilplaats van Hoessein kon achterhalen. De regie van de film ligt in handen van Jean-Stephane Sauvaire.

'Mission: Black List' is de volgende stap van Pattinson in de meer 'volwassen' rollen. Zo zal hij vanaf 30 mei al te zien zijn in de nieuwe thriller van David Cronenberg, 'Cosmopolis'. Pattinson vergaarde bekendheid, hoofdzakelijk bij kuddes gillende meisjes, door zijn rol als Edward Cullen in de 'Twilight'-saga.

Wanneer 'Mission: Black List' gepland staat? is nog niet bekend. (JVDV)

De film over de jacht en vangst van Saddam Hoessein krijgt de titel 'Mission: Black List'. Het wordt een psychologische thriller die het verhaal vertelt van de man die Hoessein uiteindelijk te grazen nam. Tiener-ster Robert Pattison is gecast om de hoofdrol op zich te nemen. De opnames starten als Pattinson vrij is van zijn verplichtingen voor de laatste 'Twilight' film, 'Breaking Dawn Part II'. Het scenario is geschreven door Erik Jendresen, die eerder al meewerkte aan 'Band of Brothers'(2001). Jendresen baseerde zich op het boek 'Mission: Black List #1: The Inside Story of the Search for Saddam Hussein -- As Told by the Soldier Who Masterminded His Capture'. Het boek is van de hand van Eric Maddox, de ondervrager die de uiteindelijke schuilplaats van Hoessein kon achterhalen. De regie van de film ligt in handen van Jean-Stephane Sauvaire. 'Mission: Black List' is de volgende stap van Pattinson in de meer 'volwassen' rollen. Zo zal hij vanaf 30 mei al te zien zijn in de nieuwe thriller van David Cronenberg, 'Cosmopolis'. Pattinson vergaarde bekendheid, hoofdzakelijk bij kuddes gillende meisjes, door zijn rol als Edward Cullen in de 'Twilight'-saga. Wanneer 'Mission: Black List' gepland staat? is nog niet bekend. (JVDV)