De 3D-film zal medio oktober in België te zien zijn en is getiteld 'Through The Never'. Op 9 augustus gaat de film in première in de VS.

'Apocalyptisch avontuur'

De film is een mix van fictie en concertopnames van de band. Acteur Dane DeHaan, bekend van zijn rol als Jesse in de HBO-serie 'In Treatment', vertolkt een roadie die tijdens een concert van Metallica een speciale opdracht krijgt. Distributeur E One lichtte alvast een tipje van de sluier: "De roadie maakt een apocalyptisch avontuur mee wanneer er op straat rellen uitbreken en er een mysterieuze gemaskerde man te paard achter hem aankomt. Maar alles wat er buiten gebeurt heeft op den duur ook invloed op de concerttempel waar Metallica speelt", zo klinkt het in een persbericht.

Metallica is met de film niet aan z'n proefstuk toe: in 2004 verscheen de documentaire 'Some Kind Of Monster' in de bioscoop en op dvd, over de gespannen relaties tussen de bandleden onderling en de botsende karakters tijdens de opnamen van het album 'St. Anger'. (QS) Bekijk de trailer van 'Through The Never':

De 3D-film zal medio oktober in België te zien zijn en is getiteld 'Through The Never'. Op 9 augustus gaat de film in première in de VS.'Apocalyptisch avontuur' De film is een mix van fictie en concertopnames van de band. Acteur Dane DeHaan, bekend van zijn rol als Jesse in de HBO-serie 'In Treatment', vertolkt een roadie die tijdens een concert van Metallica een speciale opdracht krijgt. Distributeur E One lichtte alvast een tipje van de sluier: "De roadie maakt een apocalyptisch avontuur mee wanneer er op straat rellen uitbreken en er een mysterieuze gemaskerde man te paard achter hem aankomt. Maar alles wat er buiten gebeurt heeft op den duur ook invloed op de concerttempel waar Metallica speelt", zo klinkt het in een persbericht. Metallica is met de film niet aan z'n proefstuk toe: in 2004 verscheen de documentaire 'Some Kind Of Monster' in de bioscoop en op dvd, over de gespannen relaties tussen de bandleden onderling en de botsende karakters tijdens de opnamen van het album 'St. Anger'. (QS) Bekijk de trailer van 'Through The Never':