De dertig minuten durende kortfilm vertelt het verhaal van een getroebleerd jongetje Willy dat helemaal in zijn eentje het allesverslindende Monster of Nix moet zien te verslaan in het anders zo vreedzaam sprookjesdorpje Nix.

Zowel Rosto als Tom Waits kunnen artistieke duizendpoten worden genoemd. Als regisseur is Rosto aan zijn vierde kortfilm toe. Zijn vorige drie shorts vormden samen de trilogie van 'Mind My Gap'. Daarnaast is hij producer, componist en scenarioschrijver.

Waits heeft zich als 61-jarige al wat meer kunnen ontplooien. Hij maakte maar liefst 111 soundstracks voor onder andere films als 'Shrek 2', 'Jarhead' en 'Numb3rs'. Voor 13 films componeerde hij de muziek. Als acteur schitterde hij al in 27 films. Alsof dat nog niet genoeg zou zijn, heeft de man ook nog meer dan 20 albums op zijn naam staan.

Hoewel Tom Waits momenteel aan een nieuwe cd werkt, heeft hij tussendoor nog eventjes tijd om in de huid te kruipen van de angstaanjagende Virgil: een nogal groot uitgevallen, gitzwarte zwaluw. Terry Gilliam, waar Waits eerder al mee samenwerkte, neemt het personage van de teruggetrokken boswachter voor zijn rekening.

'De Monster of Nix' werd officieel geselecteerd voor de Annecy Animated Film Festival, een van de meest prestigieuze filmfestivals voor animatieprenten. Deze lente nog wordt de muzikale animatiefilm in de cinemazalen verwacht.

Hier alvast een proevertje met de stem van Terry Gilliam.

Julie Herreman

De dertig minuten durende kortfilm vertelt het verhaal van een getroebleerd jongetje Willy dat helemaal in zijn eentje het allesverslindende Monster of Nix moet zien te verslaan in het anders zo vreedzaam sprookjesdorpje Nix. Zowel Rosto als Tom Waits kunnen artistieke duizendpoten worden genoemd. Als regisseur is Rosto aan zijn vierde kortfilm toe. Zijn vorige drie shorts vormden samen de trilogie van 'Mind My Gap'. Daarnaast is hij producer, componist en scenarioschrijver. Waits heeft zich als 61-jarige al wat meer kunnen ontplooien. Hij maakte maar liefst 111 soundstracks voor onder andere films als 'Shrek 2', 'Jarhead' en 'Numb3rs'. Voor 13 films componeerde hij de muziek. Als acteur schitterde hij al in 27 films. Alsof dat nog niet genoeg zou zijn, heeft de man ook nog meer dan 20 albums op zijn naam staan. Hoewel Tom Waits momenteel aan een nieuwe cd werkt, heeft hij tussendoor nog eventjes tijd om in de huid te kruipen van de angstaanjagende Virgil: een nogal groot uitgevallen, gitzwarte zwaluw. Terry Gilliam, waar Waits eerder al mee samenwerkte, neemt het personage van de teruggetrokken boswachter voor zijn rekening. 'De Monster of Nix' werd officieel geselecteerd voor de Annecy Animated Film Festival, een van de meest prestigieuze filmfestivals voor animatieprenten. Deze lente nog wordt de muzikale animatiefilm in de cinemazalen verwacht. Hier alvast een proevertje met de stem van Terry Gilliam. Julie Herreman