Na de teleurstellende box office-resultaten van 'Knight And Day' - een pas verschenen actiekomedie met Tom Cruise in de hoofdrol, die drie weken na de Amerikaanse release slechts 47 miljoen pond opbracht - lijkt productiemaatschappij Paramount het vertrouwen in de acteur nagenoeg kwijt.

Volgens insiders krijgt Cruise voor 'Mission:Impossible IV' niet meer dan het minimum salaris dat de Screen Actors Guild ter beschikking stelt. Hij zal bovendien niet op voorhand uitbetaald worden, maar pas nadat Paramount het in 'M:I4'geïnvesteerde geld (naar verluidt 44 miljoen pond) terugverdiend heeft.

Voorganger 'Mission:Impossible III' bracht wereldwijd 252 miljoen pond op. Het vervolg verschijnt in december 2011.

Michael Ilegems

Na de teleurstellende box office-resultaten van 'Knight And Day' - een pas verschenen actiekomedie met Tom Cruise in de hoofdrol, die drie weken na de Amerikaanse release slechts 47 miljoen pond opbracht - lijkt productiemaatschappij Paramount het vertrouwen in de acteur nagenoeg kwijt. Volgens insiders krijgt Cruise voor 'Mission:Impossible IV' niet meer dan het minimum salaris dat de Screen Actors Guild ter beschikking stelt. Hij zal bovendien niet op voorhand uitbetaald worden, maar pas nadat Paramount het in 'M:I4'geïnvesteerde geld (naar verluidt 44 miljoen pond) terugverdiend heeft. Voorganger 'Mission:Impossible III' bracht wereldwijd 252 miljoen pond op. Het vervolg verschijnt in december 2011. Michael Ilegems