In het muziekcentrum De Bijloke zal het Nationaal Orkest van België onder leiding van Dirk Brossé op woensdag 12 oktober een concert geven met filmmuziek van meestercomponisten Bernard Herrmann en Franz Waxman. Beide componisten zijn onlosmakelijk verbonden met de iconische regisseur Alfred Hitchcock. Naast Hitchcock's klassiekers zorgden Herrmann en Waxman met hun muziek ook voor de zogenaamde 'thrill' in andere thrillers.

Onder meer Herrmann's muziek voor 'Psycho', 'Vertigo' en 'Taxi Driver' en Waxman's muziek voor 'Rebecca', 'Rear Window' en 'Sunset Boulevard' zullen aan bod komen. Filmfragmenten van deze klassiekers zullen tijdens het concert vertoond worden op het grote scherm.

Tickets voor dit concert kosten 15 en 30 euro en zijn te koop via www.fnac.be.

Het 38ste Filmfestival Gent vindt plaats van 11 tot 22 oktober 2011.

N.M.

In het muziekcentrum De Bijloke zal het Nationaal Orkest van België onder leiding van Dirk Brossé op woensdag 12 oktober een concert geven met filmmuziek van meestercomponisten Bernard Herrmann en Franz Waxman. Beide componisten zijn onlosmakelijk verbonden met de iconische regisseur Alfred Hitchcock. Naast Hitchcock's klassiekers zorgden Herrmann en Waxman met hun muziek ook voor de zogenaamde 'thrill' in andere thrillers. Onder meer Herrmann's muziek voor 'Psycho', 'Vertigo' en 'Taxi Driver' en Waxman's muziek voor 'Rebecca', 'Rear Window' en 'Sunset Boulevard' zullen aan bod komen. Filmfragmenten van deze klassiekers zullen tijdens het concert vertoond worden op het grote scherm. Tickets voor dit concert kosten 15 en 30 euro en zijn te koop via www.fnac.be. Het 38ste Filmfestival Gent vindt plaats van 11 tot 22 oktober 2011. N.M.