In de categorie beste film moest 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' het opnemen tegen 'Call Me By Your Name' (Luca Guadagnino), 'Darkest Hour' (Joe Wright), 'Dunkirk' (Christopher Nolan) en 'The Shape of Water' (Guillermo del Toro).

Die laatste film sleepte maar liefst twaalf nominaties in de wacht, maar kon er maar drie verzilveren, waaronder die voor beste regisseur. De prent is ook de grote slokop bij de nominaties voor de Oscars, waar de film in dertien categorieën een gooi doet naar de oppergaai.

De Brit Gary Oldman ging zondagavond aan de haal gegaan met de onderscheiding voor beste acteur. Oldman kreeg die voor zijn vertolking van de Britse premier Winston Churchill in de oorlogsfilm 'Darkest Hour'. De Amerikaanse Frances McDormand werd gelauwerd als beste actrice voor haar rol in 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.

De Bafta's, kort voor British Academy of Film and Television Arts, gelden als het Britse opwarmertje voor de Oscars, die op 4 maart worden uitgereikt in Hollywood.

In de categorie beste film moest 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' het opnemen tegen 'Call Me By Your Name' (Luca Guadagnino), 'Darkest Hour' (Joe Wright), 'Dunkirk' (Christopher Nolan) en 'The Shape of Water' (Guillermo del Toro). Die laatste film sleepte maar liefst twaalf nominaties in de wacht, maar kon er maar drie verzilveren, waaronder die voor beste regisseur. De prent is ook de grote slokop bij de nominaties voor de Oscars, waar de film in dertien categorie├źn een gooi doet naar de oppergaai. De Brit Gary Oldman ging zondagavond aan de haal gegaan met de onderscheiding voor beste acteur. Oldman kreeg die voor zijn vertolking van de Britse premier Winston Churchill in de oorlogsfilm 'Darkest Hour'. De Amerikaanse Frances McDormand werd gelauwerd als beste actrice voor haar rol in 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.De Bafta's, kort voor British Academy of Film and Television Arts, gelden als het Britse opwarmertje voor de Oscars, die op 4 maart worden uitgereikt in Hollywood.