Tijdens de dramatische kerst van 1183 wordt aan het hof van Henry II (Peter O'Toole) en Eleanor van Aquitanië ( Katharine Hepburn) op vreselijke wijze gecomplotteerd over de troonopvolging. Over alle familieveters, wraakpogingen en verraderlijke intriges hangt de zwarte schaduw van de oppermachtige Katholieke Kerk. Voor de score bij dit streng en wreed historisch drama kon Barry zijn passie voor Gregoriaanse zang, Latijnse tekst en liturgische muziek botvieren, een restant van zijn katholieke opvoeding en zijn studies bij Dr. Francis Jackson, muziekmeester van de kathedraal van York. 'It's a real labor of love', zei hij zelf over zijn overweldigende compositie. Hij won er zijn derde Oscar mee (voor de film Born Free uit 1967 had hij eerder twee Academy Awards gekregen, voor beste originele score en voor beste song).

De volledige soundtrack is een polyfone cascade vol Carmina Burana-achtige bombast, godsvruchtige koorzang en gotische grandeur. God Damn You klinkt daarin als een intermezzo: het is een ingetogen, bij momenten fluisterende verweving van de verschillende muzikale thema's.

Tijdens de dramatische kerst van 1183 wordt aan het hof van Henry II (Peter O'Toole) en Eleanor van Aquitanië ( Katharine Hepburn) op vreselijke wijze gecomplotteerd over de troonopvolging. Over alle familieveters, wraakpogingen en verraderlijke intriges hangt de zwarte schaduw van de oppermachtige Katholieke Kerk. Voor de score bij dit streng en wreed historisch drama kon Barry zijn passie voor Gregoriaanse zang, Latijnse tekst en liturgische muziek botvieren, een restant van zijn katholieke opvoeding en zijn studies bij Dr. Francis Jackson, muziekmeester van de kathedraal van York. 'It's a real labor of love', zei hij zelf over zijn overweldigende compositie. Hij won er zijn derde Oscar mee (voor de film Born Free uit 1967 had hij eerder twee Academy Awards gekregen, voor beste originele score en voor beste song). De volledige soundtrack is een polyfone cascade vol Carmina Burana-achtige bombast, godsvruchtige koorzang en gotische grandeur. God Damn You klinkt daarin als een intermezzo: het is een ingetogen, bij momenten fluisterende verweving van de verschillende muzikale thema's.