Hoewel Sony eerst van plan was om de film enkel online beschikbaar te stellen via een speciale website, Google Play en YouTube, ging de film ook in première in enkele kleinere Amerikaanse filmzalen. Zo gaan ze in tegen de terroristische dreigementen en geven ze het publiek en president Obama gelijk. Omdat er geopperd werd dat Sony aan censuur deed, besliste de filmstudio om 'The Interview' toch via bioscopen te verspreiden.

De grote bioscoopketens geven voorlopig nog niet toe aan de wens van het publiek, maar een driehonderdtal kleinere zalen negeerden alsnog de bedreigingen. Na nieuwjaar zal de film in nog meer zalen worden uitgebracht.

De reacties op de prent variëren van laaiend enthousiast tot erg negatief. Op Rotten Tomatoes kreeg de film tot nu toe zo'n 50 procent toebedeeld en een rondvraag van Variety leverde ook heel wat kritiek op. Een groot deel van het publiek zou 'The Interview' volgens deze poll 'cultureel ongevoelig' vinden. De helft van de toeschouwers zou de prent niet meer aanraden na het zien van de film.

De makers en acteurs zijn in ieder geval erg tevreden met de online verspreiding en zaalreleases van hun satire. Noord-Korea en Rusland daarentegen zijn niet te spreken over de film. VN-diplomaat Kim Song noemde 'The Interview' dan ook 'een onvergeeflijke bespotting van onze soevereiniteit en de waardigheid van onze fantastische leider'. Hij benadrukte nogmaals dat Noord-Korea niets te maken heeft met de hackers die Sony bedreigden. (LP)

Hoewel Sony eerst van plan was om de film enkel online beschikbaar te stellen via een speciale website, Google Play en YouTube, ging de film ook in première in enkele kleinere Amerikaanse filmzalen. Zo gaan ze in tegen de terroristische dreigementen en geven ze het publiek en president Obama gelijk. Omdat er geopperd werd dat Sony aan censuur deed, besliste de filmstudio om 'The Interview' toch via bioscopen te verspreiden. De grote bioscoopketens geven voorlopig nog niet toe aan de wens van het publiek, maar een driehonderdtal kleinere zalen negeerden alsnog de bedreigingen. Na nieuwjaar zal de film in nog meer zalen worden uitgebracht. De reacties op de prent variëren van laaiend enthousiast tot erg negatief. Op Rotten Tomatoes kreeg de film tot nu toe zo'n 50 procent toebedeeld en een rondvraag van Variety leverde ook heel wat kritiek op. Een groot deel van het publiek zou 'The Interview' volgens deze poll 'cultureel ongevoelig' vinden. De helft van de toeschouwers zou de prent niet meer aanraden na het zien van de film.De makers en acteurs zijn in ieder geval erg tevreden met de online verspreiding en zaalreleases van hun satire. Noord-Korea en Rusland daarentegen zijn niet te spreken over de film. VN-diplomaat Kim Song noemde 'The Interview' dan ook 'een onvergeeflijke bespotting van onze soevereiniteit en de waardigheid van onze fantastische leider'. Hij benadrukte nogmaals dat Noord-Korea niets te maken heeft met de hackers die Sony bedreigden. (LP)