De flegmatieke Ryan Gosling speelt de jonge, politieke wolf in kwestie die senator Morris (Clooney himself) aan de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen moet helpen, met de hulp van de ervaren campagneleider Paul (Philip Seymour Hoffman) en een jonge, blonde stagiaire (Evan Rachel Wood).

Hoewel het een tijdje duurt vooraleer de intriges op gang komen, de dialogen knetteren en de maskers vallen, houdt Clooney - die zich baseerde op het toneelstuk Farragut North - voor en achter de teugels strak gespannen.

Het resultaat is solide geschreven en dito vertolkte thriller die het politieke bedrijf nog maar eens fileert als een slangenkuil vol opportunisten, gladjanussen en lammetjes klaar om te worden afgeslacht. Niks wereldschokkends en zeker geen meesterwerk, wel het soort vakwerk dat je van Clooney en co verwacht.

Dave Mestdach

De flegmatieke Ryan Gosling speelt de jonge, politieke wolf in kwestie die senator Morris (Clooney himself) aan de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen moet helpen, met de hulp van de ervaren campagneleider Paul (Philip Seymour Hoffman) en een jonge, blonde stagiaire (Evan Rachel Wood). Hoewel het een tijdje duurt vooraleer de intriges op gang komen, de dialogen knetteren en de maskers vallen, houdt Clooney - die zich baseerde op het toneelstuk Farragut North - voor en achter de teugels strak gespannen. Het resultaat is solide geschreven en dito vertolkte thriller die het politieke bedrijf nog maar eens fileert als een slangenkuil vol opportunisten, gladjanussen en lammetjes klaar om te worden afgeslacht. Niks wereldschokkends en zeker geen meesterwerk, wel het soort vakwerk dat je van Clooney en co verwacht. Dave Mestdach