Het internationale filmfestival in het Duitse Berlijn opent volgend jaar met de wereldpremière van "The Grand Budapest Hotel", van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson.

"We zijn heel tevreden dat Wes Anderson de 64ste Berlinale zal openen met zijn nieuwe film", aldus festivaldirecteur Dieter Kosslick in een persbericht op de website van de Berlinale. "Deze komedie belooft een grootse aftrap."

"The Grand Budapest Hotel" vertelt het verhaal van Gustave H., de cougar-minnende conciërge van het hotel in de titel, en zijn jonge protegé Zero Moustafa. De vrienden geraken betrokken bij een kunstroof en de moord op een van de hotelgasten waar Gustave het bed mee deelde. Ralph Fiennes werd gecast als de charismatische conciërge en de vrijwel onbekende Tony Revolori kruipt in de huid van de portier Zero.

De regisseur neemt de kijker opnieuw mee naar zijn typische Andersoniaanse universum vol quirky comedy en excentrieke personages. Klik hier voor de tien typische kenmerken die ook in onderstaande trailer te zien zijn.

Naast Ralph Fiennes nemen klinkende namen zoals Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, F Murray Abraham en Jason Schwartzman een rol voor hun rekening.

De Berlinale vindt plaats van 6 tot 16 februari. (Belga/DB)

Het internationale filmfestival in het Duitse Berlijn opent volgend jaar met de wereldpremière van "The Grand Budapest Hotel", van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson. "We zijn heel tevreden dat Wes Anderson de 64ste Berlinale zal openen met zijn nieuwe film", aldus festivaldirecteur Dieter Kosslick in een persbericht op de website van de Berlinale. "Deze komedie belooft een grootse aftrap." "The Grand Budapest Hotel" vertelt het verhaal van Gustave H., de cougar-minnende conciërge van het hotel in de titel, en zijn jonge protegé Zero Moustafa. De vrienden geraken betrokken bij een kunstroof en de moord op een van de hotelgasten waar Gustave het bed mee deelde. Ralph Fiennes werd gecast als de charismatische conciërge en de vrijwel onbekende Tony Revolori kruipt in de huid van de portier Zero.De regisseur neemt de kijker opnieuw mee naar zijn typische Andersoniaanse universum vol quirky comedy en excentrieke personages. Klik hier voor de tien typische kenmerken die ook in onderstaande trailer te zien zijn. Naast Ralph Fiennes nemen klinkende namen zoals Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, F Murray Abraham en Jason Schwartzman een rol voor hun rekening. De Berlinale vindt plaats van 6 tot 16 februari. (Belga/DB)