The Goonies, de jeugdfilm over de jonge knapen uit de woonwijk 'Goon Docks' die een mysterieuze schatkaart volgen om de afbraak van hun huizen te vermijden, krijgt een vervolg. Dat zegt Richard Donner die ook de originele film in 1985 regisseerde.

'The Goonies', pure filmnostalgie voor de jongelui die destijds aan hun tv-toestel gekluisterd zaten, ontstond uit de verbeelding van Steven Spielberg en volgt de tieners via een ondergrondse wereld van kronkelende gangen, een serie trucbommetjes en andere vallen tot het piratenschip van One-Eyed Willy waar de schat verborgen ligt.

Jarenlang circuleerden geruchten over een mogelijk vervolg. Die zou er nu dus komen. 'We maken het tweede deel', zei de 83-jarige Donner aan de entertainmentsite TMZ. Hij hoopt daarbij opnieuw te kunnen rekenen op de diensten van de originele cast, waaronder Corey Feldman, Josh Brolin, Sean Astin en Jeff Cohen. (DB)

The Goonies, de jeugdfilm over de jonge knapen uit de woonwijk 'Goon Docks' die een mysterieuze schatkaart volgen om de afbraak van hun huizen te vermijden, krijgt een vervolg. Dat zegt Richard Donner die ook de originele film in 1985 regisseerde. 'The Goonies', pure filmnostalgie voor de jongelui die destijds aan hun tv-toestel gekluisterd zaten, ontstond uit de verbeelding van Steven Spielberg en volgt de tieners via een ondergrondse wereld van kronkelende gangen, een serie trucbommetjes en andere vallen tot het piratenschip van One-Eyed Willy waar de schat verborgen ligt.Jarenlang circuleerden geruchten over een mogelijk vervolg. Die zou er nu dus komen. 'We maken het tweede deel', zei de 83-jarige Donner aan de entertainmentsite TMZ. Hij hoopt daarbij opnieuw te kunnen rekenen op de diensten van de originele cast, waaronder Corey Feldman, Josh Brolin, Sean Astin en Jeff Cohen. (DB)