Het blijft prijzen regenen voor Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown. Nadat hij eerder dit weekend de Publieksprijs won op het Europees Filmfestival van Sevilla, maakten de organisatoren van het Key West Film Festival zopas bekend dat de film er de Best Foreign Feature Film Audience Award heeft gewonnen.
'Dit is opnieuw fantastisch nieuws,' verklaarde Felix van Groeningen in een eerste reactie. 'het maakt het er alleen maar spannender op voor het grote awards seizoen dat er aan komt in de VS. Ik heb het al eerder gezegd, maar een mooiere erkenning dan een publieksprijs kan ik niet bedenken.'

Key West Film Festival, dit jaar van 13 tot 17 november, vindt plaats in Key West in de Amerikaanse staat Florida. De organisatoren stellen zich tot doel om een brede waaier aan wereld- en locale cinema voor te stellen aan het publiek. Het festivalpubliek is de jury die oordeelt over het palmares.

De zegetocht van Felix van Groeningens film blijft duren. Kers op de taart tot nog toe was de officiële Belgische inzending voor de Oscars, een unanieme beslissing van de nationale jury. Tot en met december worden alle films die in aanmerking komen voor de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige Film voorgesteld aan het Foreign Language Voting Committee. Begin januari maakt de organisator van de Oscars, de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.), dan een shortlist van maximum negen titels bekend.

Na extra screeningrondes van de negen in zowel Los Angeles als New York kiest een speciaal samengesteld Executive Committee de uiteindelijke vijf genomineerden. Op 16 januari 2014 weten we of The Broken Circle Breakdown deeluitmaakt van dat ultieme lijstje. Wie er uiteindelijk met het gouden beeldje aan de haal gaat, wordt bekendgemaakt op 2 maart. (DB)

Het blijft prijzen regenen voor Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown. Nadat hij eerder dit weekend de Publieksprijs won op het Europees Filmfestival van Sevilla, maakten de organisatoren van het Key West Film Festival zopas bekend dat de film er de Best Foreign Feature Film Audience Award heeft gewonnen. 'Dit is opnieuw fantastisch nieuws,' verklaarde Felix van Groeningen in een eerste reactie. 'het maakt het er alleen maar spannender op voor het grote awards seizoen dat er aan komt in de VS. Ik heb het al eerder gezegd, maar een mooiere erkenning dan een publieksprijs kan ik niet bedenken.' Key West Film Festival, dit jaar van 13 tot 17 november, vindt plaats in Key West in de Amerikaanse staat Florida. De organisatoren stellen zich tot doel om een brede waaier aan wereld- en locale cinema voor te stellen aan het publiek. Het festivalpubliek is de jury die oordeelt over het palmares.De zegetocht van Felix van Groeningens film blijft duren. Kers op de taart tot nog toe was de officiële Belgische inzending voor de Oscars, een unanieme beslissing van de nationale jury. Tot en met december worden alle films die in aanmerking komen voor de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige Film voorgesteld aan het Foreign Language Voting Committee. Begin januari maakt de organisator van de Oscars, de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.), dan een shortlist van maximum negen titels bekend. Na extra screeningrondes van de negen in zowel Los Angeles als New York kiest een speciaal samengesteld Executive Committee de uiteindelijke vijf genomineerden. Op 16 januari 2014 weten we of The Broken Circle Breakdown deeluitmaakt van dat ultieme lijstje. Wie er uiteindelijk met het gouden beeldje aan de haal gaat, wordt bekendgemaakt op 2 maart. (DB)