The Broken Circle Breakdown neemt het in de categorie voor Beste Europese Speelfilm op tegen The Theory of Everything, Locke, Pride en Relatos salvajes/Wild Tales. Van Groeningens bluegrass drama werd daarbij genomineerd uit meer dan 100 Europese inzendingen die het afgelopen jaar in Italië in de bioscoop werden gereleased. Distributeur Satine Film bracht The Broken Circle Breakdown er uit onder de naam Alabama Monroe - Una storia d'amore.

Gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels, vertelt de film het verhaal van Didier en Elise. Het is liefde op het eerste gezicht, ondanks hun verschillen; maar wanneer hun dochtertje zwaar ziek wordt, reageren Didier en Elise totaal verschillend. Johan Heldenbergh vertolkte ook in de film de rol van Didier, Veerle Baetens kroop in de huid van Elise. Meer dan twee jaar na de wereldpremière van de film - en het winnen van de Panorama Publieksprijs - op het Filmfestival van Berlijn, blijft The Broken Circle Breakdown de internationale onderscheidingen opstapelen. Naast prijzen op onder andere het filmfestival van Tribeca, CPH:PIX in Kopenhagen, het filmfestival van Noorwegen, het Europees filmfestival van Sevilla en Karlovy Vary, etc. werd Veerle Baetens op de European Film Awards bekroond als Beste Europese Actrice, mocht Felix van Groeningen de LUX Prijs van het Europees Parlement mee naar huis nemen en nam Johan Heldenbergh de César voor Beste Buitenlandse Film in ontvangst. The Broken Circle Breakdown was in 2014 ook genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Felix van Groeningen is ondertussen bezig met de montage van zijn volgende film, Belgica, over twee broers die door het succes van hun café elkaar dreigen te verliezen. De film wordt in het voorjaar van 2016 in de Belgische zalen verwacht. Zowel The Broken Circle Breakdown als Belgica werden geproduceerd door Dirk Impens van het Gentse productiehuis Menuet. Beide films konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz.

The Broken Circle Breakdown neemt het in de categorie voor Beste Europese Speelfilm op tegen The Theory of Everything, Locke, Pride en Relatos salvajes/Wild Tales. Van Groeningens bluegrass drama werd daarbij genomineerd uit meer dan 100 Europese inzendingen die het afgelopen jaar in Italië in de bioscoop werden gereleased. Distributeur Satine Film bracht The Broken Circle Breakdown er uit onder de naam Alabama Monroe - Una storia d'amore.Gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels, vertelt de film het verhaal van Didier en Elise. Het is liefde op het eerste gezicht, ondanks hun verschillen; maar wanneer hun dochtertje zwaar ziek wordt, reageren Didier en Elise totaal verschillend. Johan Heldenbergh vertolkte ook in de film de rol van Didier, Veerle Baetens kroop in de huid van Elise. Meer dan twee jaar na de wereldpremière van de film - en het winnen van de Panorama Publieksprijs - op het Filmfestival van Berlijn, blijft The Broken Circle Breakdown de internationale onderscheidingen opstapelen. Naast prijzen op onder andere het filmfestival van Tribeca, CPH:PIX in Kopenhagen, het filmfestival van Noorwegen, het Europees filmfestival van Sevilla en Karlovy Vary, etc. werd Veerle Baetens op de European Film Awards bekroond als Beste Europese Actrice, mocht Felix van Groeningen de LUX Prijs van het Europees Parlement mee naar huis nemen en nam Johan Heldenbergh de César voor Beste Buitenlandse Film in ontvangst. The Broken Circle Breakdown was in 2014 ook genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Felix van Groeningen is ondertussen bezig met de montage van zijn volgende film, Belgica, over twee broers die door het succes van hun café elkaar dreigen te verliezen. De film wordt in het voorjaar van 2016 in de Belgische zalen verwacht. Zowel The Broken Circle Breakdown als Belgica werden geproduceerd door Dirk Impens van het Gentse productiehuis Menuet. Beide films konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz.