Ter verduidelijking, Black Angel speelt zich niet af in a galaxy far far away. Auteur en regisseur Roger Christian schreef de 25-minuten durende prent over een middeleeuwse ridder die een gevaarlijke queeste onderneemt om de kwade kracht 'Black Angel' te verslaan. Toen hij het script in 1980 onder de ogen van Star Wars-uitvinder George Lucas bracht, besloot die onmiddellijk om het naar het witte doek te brengen, vlak vóór de premièrevoorstelling van Star Wars: The Empire Strikes Back. Dat gebeurde in Schotland, Groot-Brittannië en Australië. Hoewel er dus geen Jedi's vechten in Black Angel, behoort de kortfilm wel degelijk tot het nalatenschap van de Star Wars-franchise.

Helaas. Het noodlot sloeg toe, want het originele werk raakte daarna verloren. Tot een studiomedewerker drie decennia later per abuis het verloren gewaande negatief van de video opnieuw terugvond. 'Geen risico's nemen deze keer', zal Christian gedacht hebben, want hij plaatste het filmpje op Youtube, bron van het eeuwige digitale leven.

100.000 dollar

Toch, Christian heeft aangekondigd dat hij Black Angel van de streamingwebsite zal halen. Geen paniek, dat doet hij niet om het sciencefictionverhaal opnieuw dertig jaar lang te laten wegkwijnen onder het stof. Integendeel, Christian wil met de hulp van de fans het verhaal opnieuw tot leven brengen in een volwaardige epische langspeelfilm.

100.000 dollar. Zoveel vraagt regisseur Christian via de crowdfunding site Indiegogo om van Black Angel een groots avonturenverhaal te maken. Wie bijdraagt wordt beloond en niet met het minste: een figurantenrol in een leger van demonen, een uitnodiging voor de rode loper of zelfs een kopie van het negatief van Star Wars: A New Hope, door George Lucas aan Christian geschonken. Wij zouden voor minder storten.

'Samen kunnen we het', schreef Christian op Indiegogo. 'Met het succes van het fantasy genre, weten we dat de tijd rijp is om Black Angel om te toveren tot het epische langspeelfilm dat het altijd had moeten zijn.' Twee dagen later is de helft van het gevraagde geld al binnen. Dat lijkt dus goed te komen.

Opnames in België

Zit u ook al enthousiast op en neer te wippen op uw stoel? Nou, dan is er zelfs nog spannender nieuws. De opnames zouden onder meer in België plaatsvinden. Allen daarheen. (FDC)

Bekijk hier de oorspronkelijke kortfilm (nu het nog kan):

Ter verduidelijking, Black Angel speelt zich niet af in a galaxy far far away. Auteur en regisseur Roger Christian schreef de 25-minuten durende prent over een middeleeuwse ridder die een gevaarlijke queeste onderneemt om de kwade kracht 'Black Angel' te verslaan. Toen hij het script in 1980 onder de ogen van Star Wars-uitvinder George Lucas bracht, besloot die onmiddellijk om het naar het witte doek te brengen, vlak vóór de premièrevoorstelling van Star Wars: The Empire Strikes Back. Dat gebeurde in Schotland, Groot-Brittannië en Australië. Hoewel er dus geen Jedi's vechten in Black Angel, behoort de kortfilm wel degelijk tot het nalatenschap van de Star Wars-franchise. Helaas. Het noodlot sloeg toe, want het originele werk raakte daarna verloren. Tot een studiomedewerker drie decennia later per abuis het verloren gewaande negatief van de video opnieuw terugvond. 'Geen risico's nemen deze keer', zal Christian gedacht hebben, want hij plaatste het filmpje op Youtube, bron van het eeuwige digitale leven. 100.000 dollarToch, Christian heeft aangekondigd dat hij Black Angel van de streamingwebsite zal halen. Geen paniek, dat doet hij niet om het sciencefictionverhaal opnieuw dertig jaar lang te laten wegkwijnen onder het stof. Integendeel, Christian wil met de hulp van de fans het verhaal opnieuw tot leven brengen in een volwaardige epische langspeelfilm.100.000 dollar. Zoveel vraagt regisseur Christian via de crowdfunding site Indiegogo om van Black Angel een groots avonturenverhaal te maken. Wie bijdraagt wordt beloond en niet met het minste: een figurantenrol in een leger van demonen, een uitnodiging voor de rode loper of zelfs een kopie van het negatief van Star Wars: A New Hope, door George Lucas aan Christian geschonken. Wij zouden voor minder storten.'Samen kunnen we het', schreef Christian op Indiegogo. 'Met het succes van het fantasy genre, weten we dat de tijd rijp is om Black Angel om te toveren tot het epische langspeelfilm dat het altijd had moeten zijn.' Twee dagen later is de helft van het gevraagde geld al binnen. Dat lijkt dus goed te komen.Opnames in BelgiëZit u ook al enthousiast op en neer te wippen op uw stoel? Nou, dan is er zelfs nog spannender nieuws. De opnames zouden onder meer in België plaatsvinden. Allen daarheen. (FDC)Bekijk hier de oorspronkelijke kortfilm (nu het nog kan):