Lisbeth Salander uit de Millenium-saga

Straffe vertolking van zowel Noomi Rapace in de originele Millennium-saga als Rooney Mara in de remake. Salander is de dame waarvan niemand weet wat ze echt denkt en algemeen aanvaard wordt als allround badass. Vraag het maar aan Daniel Craig.

Ellen Ripley uit de Alien-quadrilogie

De vrouw die in de Alien-films haar mannetje staat. Sigourney Weaver zet in alle vier films een personage neer dat zowel de alien als mens laat beven in hun zuur annex schoenen. En ze toont dat ze een excellent moederinstinct heeft wanneer nodig.

Mathilda uit Léon

Op stoerheid staat geen leeftijd, bewijst Natalie Portman in Léon. Ze speelt de 12-jarige Mathilda die door Léon - Jean Reno - opgeleid wordt tot een koelbloedige huurmoordenaar nadat haar ouders vermoord werden. Zelfs regisseur Todd M. Thaler vond Portman te jong voor de rol, maar na haar auditie was Thaler zo onder de indruk dat ze toch de rol kreeg.

Alle dames in Sin City

Rosario Dawson, Devon Aoki, Jessica Alba, Alexis Bledel, Carla Gugino en wijlen Brittany Murphy: allemaal dodelijke vrouwen die alles en iedereen die hen in de weg staan, aanpakken. Want in Sin City heb je geen keuze. Sommige zijn op zoek naar eerherstel, andere naar wraak. Of beide.

The Deadly Viper Assassination Squad uit Kill Bill

Zonder Michael Madsen dan. Nadat Beatrix Kiddo een aanslag op haar leven overleefd heeft, wil ze wraak op haar ex-teamleden. Maar voor ze haar voormalige liefde Bill kan bereiken, moet ze eerst langs de Deadly Viper Assassination Squad. Vivica A. Fox speelt Vernita Green, Darryl Hanna de blonde Elle Driver en Lucy Liu de koelbloedige O-Ren Ishii. Een voor een gaan ze voor de bijl, maar niet zonder slag of stoot. (JV)

Lisbeth Salander uit de Millenium-saga Straffe vertolking van zowel Noomi Rapace in de originele Millennium-saga als Rooney Mara in de remake. Salander is de dame waarvan niemand weet wat ze echt denkt en algemeen aanvaard wordt als allround badass. Vraag het maar aan Daniel Craig. Ellen Ripley uit de Alien-quadrilogie De vrouw die in de Alien-films haar mannetje staat. Sigourney Weaver zet in alle vier films een personage neer dat zowel de alien als mens laat beven in hun zuur annex schoenen. En ze toont dat ze een excellent moederinstinct heeft wanneer nodig. Mathilda uit Léon Op stoerheid staat geen leeftijd, bewijst Natalie Portman in Léon. Ze speelt de 12-jarige Mathilda die door Léon - Jean Reno - opgeleid wordt tot een koelbloedige huurmoordenaar nadat haar ouders vermoord werden. Zelfs regisseur Todd M. Thaler vond Portman te jong voor de rol, maar na haar auditie was Thaler zo onder de indruk dat ze toch de rol kreeg.Alle dames in Sin City Rosario Dawson, Devon Aoki, Jessica Alba, Alexis Bledel, Carla Gugino en wijlen Brittany Murphy: allemaal dodelijke vrouwen die alles en iedereen die hen in de weg staan, aanpakken. Want in Sin City heb je geen keuze. Sommige zijn op zoek naar eerherstel, andere naar wraak. Of beide. The Deadly Viper Assassination Squad uit Kill Bill Zonder Michael Madsen dan. Nadat Beatrix Kiddo een aanslag op haar leven overleefd heeft, wil ze wraak op haar ex-teamleden. Maar voor ze haar voormalige liefde Bill kan bereiken, moet ze eerst langs de Deadly Viper Assassination Squad. Vivica A. Fox speelt Vernita Green, Darryl Hanna de blonde Elle Driver en Lucy Liu de koelbloedige O-Ren Ishii. Een voor een gaan ze voor de bijl, maar niet zonder slag of stoot. (JV)