Met dit project willen de partners ervoor zorgen dat we het invloedrijke werk van de Amerikaanse komiek niet vergeten. In de beginjaren van de cinema werd Keaton beroemd als acteur en regisseur van stomme films. Hij blonk vooral uit in fysieke komedie en hield steeds zijn gezicht in de plooi. Zijn stoïcijnse uitdrukking bezorgde hem de bijnaam 'The Great Stone Face'.

De eerste film die onder handen wordt genomen is 'One Week' uit 1920. Dit is de eerste komedie die Keaton op eigen houtje maakte. Ook 'Sherlock Jr.' uit 1924 wordt in de nabije toekomst hersteld. De gerestaureerde films worden vertoond tijdens het Cinema Ritrovato filmfestival in Bologna.

De organisatie werkte eerder een decennium lang aan de restauratie van het volledige oeuvre van Charlie Chaplin. In de archieven van Cineteca di Bologna vinden we meer dan 18.000 films. Een waar paradijs voor de cinefiel. (LP)

Met dit project willen de partners ervoor zorgen dat we het invloedrijke werk van de Amerikaanse komiek niet vergeten. In de beginjaren van de cinema werd Keaton beroemd als acteur en regisseur van stomme films. Hij blonk vooral uit in fysieke komedie en hield steeds zijn gezicht in de plooi. Zijn stoïcijnse uitdrukking bezorgde hem de bijnaam 'The Great Stone Face'. De eerste film die onder handen wordt genomen is 'One Week' uit 1920. Dit is de eerste komedie die Keaton op eigen houtje maakte. Ook 'Sherlock Jr.' uit 1924 wordt in de nabije toekomst hersteld. De gerestaureerde films worden vertoond tijdens het Cinema Ritrovato filmfestival in Bologna. De organisatie werkte eerder een decennium lang aan de restauratie van het volledige oeuvre van Charlie Chaplin. In de archieven van Cineteca di Bologna vinden we meer dan 18.000 films. Een waar paradijs voor de cinefiel. (LP)