Steven Soderbergh heeft het gehad met Hollywoodfilms maken en stapt uit de regisseursstoel. De maker van onder andere Traffic, Magic Mike en Ocean's Eleven is niet te spreken over de manier waarop met regisseurs wordt omgegaan in Hollywood. 'Absoluut verschrikkelijk hoe mensen met geld je daar behandelen', zegt hij in The New York Magazine.

'Toen ik opgroeide in de filmwereld was er respect voor mensen die goeie films maakten én voor mensen die films maakten die veel geld opbrachten. Nu telt enkel nog het geld.'

Soderbergh beweert al enkele jaren dat hij aan het toewerken is naar zijn pensioen, maar dat belette hem niet om zes films te maken in drie jaar tijd. Zijn nieuwste, de psychologische thriller Side Effects, met Channing Tatum, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones en Jude Law in de hoofdrollen, komt op 8 februari in de bioscopen. Het zou zijn allerlaatste film zijn.

Zijn ander project, de HBO biopic 'Behind the Candelabra' met Michael Douglas en Matt Damon, verschijnt op de Amerikaanse betaalzender.

De veelzijdige filmer, 50 intussen, plant nog wel regiewerk voor theaterproducties en tv-series, maar enkel 'if something great were to come along'. Hij heeft in totaal 26 films achter zijn naam sinds zijn debuut 'Sex, Lies, and Videotape' in 1989. (DB)

Steven Soderbergh heeft het gehad met Hollywoodfilms maken en stapt uit de regisseursstoel. De maker van onder andere Traffic, Magic Mike en Ocean's Eleven is niet te spreken over de manier waarop met regisseurs wordt omgegaan in Hollywood. 'Absoluut verschrikkelijk hoe mensen met geld je daar behandelen', zegt hij in The New York Magazine.'Toen ik opgroeide in de filmwereld was er respect voor mensen die goeie films maakten én voor mensen die films maakten die veel geld opbrachten. Nu telt enkel nog het geld.'Soderbergh beweert al enkele jaren dat hij aan het toewerken is naar zijn pensioen, maar dat belette hem niet om zes films te maken in drie jaar tijd. Zijn nieuwste, de psychologische thriller Side Effects, met Channing Tatum, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones en Jude Law in de hoofdrollen, komt op 8 februari in de bioscopen. Het zou zijn allerlaatste film zijn. Zijn ander project, de HBO biopic 'Behind the Candelabra' met Michael Douglas en Matt Damon, verschijnt op de Amerikaanse betaalzender. De veelzijdige filmer, 50 intussen, plant nog wel regiewerk voor theaterproducties en tv-series, maar enkel 'if something great were to come along'. Hij heeft in totaal 26 films achter zijn naam sinds zijn debuut 'Sex, Lies, and Videotape' in 1989. (DB)