De Spaanse filmproducent Elias Querejeta, die onder meer films van Carlos Saura producete, is overleden op 78-jarige leeftijd. Dat meldt de voorzitter van de confederatie van Spaanse audiovisuele producenten, Pedro Perez, op zijn twitteraccount. Volgens de Spaanse media overleed Querejeta in Madrid.

De man was scenarioschrijver, ontdekte acteurs en producete talrijke films die de censuur onder Franco ondergroeven. Querejeta is bekend van 'La Caza' (1966) en 'Cría cuervos' (1976) van Carlos Saura, en van 'El espíritu de la colmena' (1973) van Victor Erice. (Belga/RDM)

De Spaanse filmproducent Elias Querejeta, die onder meer films van Carlos Saura producete, is overleden op 78-jarige leeftijd. Dat meldt de voorzitter van de confederatie van Spaanse audiovisuele producenten, Pedro Perez, op zijn twitteraccount. Volgens de Spaanse media overleed Querejeta in Madrid. De man was scenarioschrijver, ontdekte acteurs en producete talrijke films die de censuur onder Franco ondergroeven. Querejeta is bekend van 'La Caza' (1966) en 'Cría cuervos' (1976) van Carlos Saura, en van 'El espíritu de la colmena' (1973) van Victor Erice. (Belga/RDM)