Labelbaas Spencer Hickman liet weten vinyls uit te brengen voor zowel het eerste seizoen van Twin Peaks, als voor de film 'Twin Peaks: Fire Walk With Me'. Die prequel kwam er na het einde van de gerenommeerde serie. De releasedatum is nog niet bekend.

Wel weten we dat de vinyls een speciaal kleurtje zullen meekrijgen. Zo zal één van de twee gepresenteerd worden in een kersenrood kleurtje, verwijzend naar de favoriete soort taart van agent Dale Cooper (gespeeld door Kyle MacLachlan). De andere wordt dan weer gedrukt op een koffiebruine vinyl, een knipoog naar de "damn fine cup of coffee" waar Cooper zo verzot op is.

De door synthesizers gedreven, jazzy soundtracks van Angelo Badalamenti werden oorspronkelijk al eens uitgegeven in 1990 (de serie) en in '92 (de film). Er werd echter nooit voor een heruitgave op vinyl gezorgd. Daar brengt Death Waltz eindelijk verandering in. De albumhoezen zijn nog niet vrijgegeven, maar zouden de goedkeuring van David Lynch al hebben meegekregen.

Voor de originele muziekscore werkten Badalamenti en Lynch nauw samen. Naar eigen zeggen duurde het amper twintig minuten om de titeltrack te componeren. Lynch vertelde Badalamenti dat hij daarmee al 75% van de soundtrack geschreven had. "It's the mood of the whole piece. It is Twin Peaks." Tijdens hun samenwerking had Lynch had vooral over de emoties die hij in de muziek wilde horen, waarna Badalamenti plaatsnam op zijn piano. Het liedje "Falling" (zonder vocals) werd uiteindelijk de theme song van de serie.

Death Waltz is een label gespecialiseerd in soundtracks van voornamelijk cultfilms. Zo werkten ze onder andere al samen met John Carpenter, Richard Kelly en Fabio Frizzi. Die laatste krijgt nu een release op het label van zijn soundtracks voor 'The Beyond' en 'City of the Living Dead'. Twee horrorfilms van Italiaan Lucio Fulci. Beide meer dan dertig jaar oud. Ook komen er soundtracks aan voor films "waarvan je nooit meer heb gehoord dan de main theme", aldus labelbaas Hickman.

Een eerder aangekondigde soundtrack voor 'Slumber Party Massacre' zal rond maart in de winkels belanden. Deze maand komt de filmmuziek van 'Forbidden World' en 'Ms. 45' ook nog uit. (PS)

Labelbaas Spencer Hickman liet weten vinyls uit te brengen voor zowel het eerste seizoen van Twin Peaks, als voor de film 'Twin Peaks: Fire Walk With Me'. Die prequel kwam er na het einde van de gerenommeerde serie. De releasedatum is nog niet bekend. Wel weten we dat de vinyls een speciaal kleurtje zullen meekrijgen. Zo zal één van de twee gepresenteerd worden in een kersenrood kleurtje, verwijzend naar de favoriete soort taart van agent Dale Cooper (gespeeld door Kyle MacLachlan). De andere wordt dan weer gedrukt op een koffiebruine vinyl, een knipoog naar de "damn fine cup of coffee" waar Cooper zo verzot op is. De door synthesizers gedreven, jazzy soundtracks van Angelo Badalamenti werden oorspronkelijk al eens uitgegeven in 1990 (de serie) en in '92 (de film). Er werd echter nooit voor een heruitgave op vinyl gezorgd. Daar brengt Death Waltz eindelijk verandering in. De albumhoezen zijn nog niet vrijgegeven, maar zouden de goedkeuring van David Lynch al hebben meegekregen. Voor de originele muziekscore werkten Badalamenti en Lynch nauw samen. Naar eigen zeggen duurde het amper twintig minuten om de titeltrack te componeren. Lynch vertelde Badalamenti dat hij daarmee al 75% van de soundtrack geschreven had. "It's the mood of the whole piece. It is Twin Peaks." Tijdens hun samenwerking had Lynch had vooral over de emoties die hij in de muziek wilde horen, waarna Badalamenti plaatsnam op zijn piano. Het liedje "Falling" (zonder vocals) werd uiteindelijk de theme song van de serie. Death Waltz is een label gespecialiseerd in soundtracks van voornamelijk cultfilms. Zo werkten ze onder andere al samen met John Carpenter, Richard Kelly en Fabio Frizzi. Die laatste krijgt nu een release op het label van zijn soundtracks voor 'The Beyond' en 'City of the Living Dead'. Twee horrorfilms van Italiaan Lucio Fulci. Beide meer dan dertig jaar oud. Ook komen er soundtracks aan voor films "waarvan je nooit meer heb gehoord dan de main theme", aldus labelbaas Hickman. Een eerder aangekondigde soundtrack voor 'Slumber Party Massacre' zal rond maart in de winkels belanden. Deze maand komt de filmmuziek van 'Forbidden World' en 'Ms. 45' ook nog uit. (PS)