Less is more. Dat blijkt uit de films die tijdens de Film Independent Spirit Awards in de kijker werden gezet. Een groot budget is niet noodzakelijk om een kanjer van een prent op het grote scherm te brengen. Jaarlijks geeft de non-profitorganisatie Film Independent een handvol prijzen weg aan films met een budget dat minder dan 20 miljoen dollar bedroeg.

Grote triomfant op de 28e uitreiking van de Independent Spirit Awards was David O. Russell, regisseur van Silver Linings Playbook. Hij werd geëerd als beste regisseur, het script van de film werd uitgeroepen tot beste script van 2012 en de film zelf werd uitgeroepen tot beste indie van het jaar. Hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence werd nogmaals geprezen voor haar prestaties in de prent. Ze geeft gestalte aan Tiffany, een jonge weduwe die zich samen met de getroebleerde Pat (Bradley Cooper) inschrijft voor een danscompetitie.

Ook The Sessions ging niet met lege handen naar huis. In het waargebeurde verhaal van Mark O'Brien (John Hawkes), een poëet met een ijzeren long, volgen we diens weg naar ontmaagding. Hiervoor roept hij de hulp in van Cheryl (Helen Hunt), een professionele sex surrogate die Mark de kneepjes van het vak moet leren. Zowel Hawkes als Hunt werden in de bloemetjes gezet. Verrassend was de winst van Matthew McConaughey, die als Texaanse stripper furore maakte in Magic Mike. "Ik moest mijn broek afstoten om een prijs te kunnen winnen", lachte hij achteraf.

Verder vielen ook onder meer Amour, Beasts of the Southern Wild en The Perks of Being a Wallflower in de prijzen. (TR)

Less is more. Dat blijkt uit de films die tijdens de Film Independent Spirit Awards in de kijker werden gezet. Een groot budget is niet noodzakelijk om een kanjer van een prent op het grote scherm te brengen. Jaarlijks geeft de non-profitorganisatie Film Independent een handvol prijzen weg aan films met een budget dat minder dan 20 miljoen dollar bedroeg. Grote triomfant op de 28e uitreiking van de Independent Spirit Awards was David O. Russell, regisseur van Silver Linings Playbook. Hij werd geëerd als beste regisseur, het script van de film werd uitgeroepen tot beste script van 2012 en de film zelf werd uitgeroepen tot beste indie van het jaar. Hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence werd nogmaals geprezen voor haar prestaties in de prent. Ze geeft gestalte aan Tiffany, een jonge weduwe die zich samen met de getroebleerde Pat (Bradley Cooper) inschrijft voor een danscompetitie. Ook The Sessions ging niet met lege handen naar huis. In het waargebeurde verhaal van Mark O'Brien (John Hawkes), een poëet met een ijzeren long, volgen we diens weg naar ontmaagding. Hiervoor roept hij de hulp in van Cheryl (Helen Hunt), een professionele sex surrogate die Mark de kneepjes van het vak moet leren. Zowel Hawkes als Hunt werden in de bloemetjes gezet. Verrassend was de winst van Matthew McConaughey, die als Texaanse stripper furore maakte in Magic Mike. "Ik moest mijn broek afstoten om een prijs te kunnen winnen", lachte hij achteraf. Verder vielen ook onder meer Amour, Beasts of the Southern Wild en The Perks of Being a Wallflower in de prijzen. (TR)