De Vlaamse danser-acteur Sam Louwyck krijgt de hoofdrol naast Monica Belluci in 'Le Meraviglie', een nieuwe Italiaans-Zwitsers-Duitse coproductie. Dat meldt Cinevox zondag. Louwyck is onder meer bekend van zijn sterke vertolking van 'de windman' in Tom Barmans film Any Way the Wind Blows. Daarnaast was hij ook te zien in de Herman Busselmans-verfilming 'Ex-Drummer', 'Het Vijfde Seizoen' en als Marc Decuyper in 'Rundskop'.

Het verhaal in de nieuwe film speelt zich af ergens in het Italiaanse Umbrië, 'waar de veertienjarige Gelsomina opgroeit in een geschift gezin', aldus Cinevox. 'Haar wereld zal veranderen als er een jonge Duitse crimineel in het dorp terechtkomt.' De regisseuse is de jonge Italiaanse belofte Alice Rohrwacher.

Volgende zomer zou de film minstens in de Italiaanse zalen te zien zijn. (Belga/DB)

De Vlaamse danser-acteur Sam Louwyck krijgt de hoofdrol naast Monica Belluci in 'Le Meraviglie', een nieuwe Italiaans-Zwitsers-Duitse coproductie. Dat meldt Cinevox zondag. Louwyck is onder meer bekend van zijn sterke vertolking van 'de windman' in Tom Barmans film Any Way the Wind Blows. Daarnaast was hij ook te zien in de Herman Busselmans-verfilming 'Ex-Drummer', 'Het Vijfde Seizoen' en als Marc Decuyper in 'Rundskop'.Het verhaal in de nieuwe film speelt zich af ergens in het Italiaanse Umbrië, 'waar de veertienjarige Gelsomina opgroeit in een geschift gezin', aldus Cinevox. 'Haar wereld zal veranderen als er een jonge Duitse crimineel in het dorp terechtkomt.' De regisseuse is de jonge Italiaanse belofte Alice Rohrwacher.Volgende zomer zou de film minstens in de Italiaanse zalen te zien zijn. (Belga/DB)