Zeven internationale films streden op het Filmfestival in Oostende om de overwinning. Een internationale jury onder leiding van Master Wim Willaert, met production designer Allan Starski, regisseur Stefan Arsenijevi?, D.O.P. Richard Van Oosterhout en actrice Arta Dobroshi, heeft de winnaar van de prestigieuze LOOK! prijs gekozen die een geldprijs en een marketingbudget ontvangt.

De winnende film is "Saint Laurent", een esthetisch biografisch drama over ontwerper Yves Saint Laurent van regisseur Bertrand Bonello. De visuele stijl van de film was in handen van D.O.P. Josée Deshaies. De jury meent dat "Saint Laurent" op een briljante manier de tijd van het mode icoon weergeeft, met geweldige kostuums.

De Argentijnse thrillerkomedie "Wild Tales" kreeg de special mention of the jury. Aansluitend op deze competitie kreeg de kortfilm "Houses with small windows" van Bülent Özturk de SBC prijs voor beste cinematografische kortfilm voor het werk van D.O.P Hadewych Cocquyt.

Populaire Europese films

De nieuwe competitie die FFO dit jaar in samenwerking met Filmmore lanceerde, was Taste of Europe. Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. FFO toonde daarom de hele week zes populaire Europese films.

Een publieksjury, onder voorzitterschap van Oostendse animatiemaker Raoul Servais, koos de winnende film "Tangerines". Deze film toont een dorp in Abchazië waar de oorlog uitbreekt. Twee buurmannen willen echter niet vluchten vooraleer hun mandarijnen geoogst zijn.

Zeven internationale films streden op het Filmfestival in Oostende om de overwinning. Een internationale jury onder leiding van Master Wim Willaert, met production designer Allan Starski, regisseur Stefan Arsenijevi?, D.O.P. Richard Van Oosterhout en actrice Arta Dobroshi, heeft de winnaar van de prestigieuze LOOK! prijs gekozen die een geldprijs en een marketingbudget ontvangt. De winnende film is "Saint Laurent", een esthetisch biografisch drama over ontwerper Yves Saint Laurent van regisseur Bertrand Bonello. De visuele stijl van de film was in handen van D.O.P. Josée Deshaies. De jury meent dat "Saint Laurent" op een briljante manier de tijd van het mode icoon weergeeft, met geweldige kostuums. De Argentijnse thrillerkomedie "Wild Tales" kreeg de special mention of the jury. Aansluitend op deze competitie kreeg de kortfilm "Houses with small windows" van Bülent Özturk de SBC prijs voor beste cinematografische kortfilm voor het werk van D.O.P Hadewych Cocquyt.Populaire Europese filmsDe nieuwe competitie die FFO dit jaar in samenwerking met Filmmore lanceerde, was Taste of Europe. Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. FFO toonde daarom de hele week zes populaire Europese films. Een publieksjury, onder voorzitterschap van Oostendse animatiemaker Raoul Servais, koos de winnende film "Tangerines". Deze film toont een dorp in Abchazië waar de oorlog uitbreekt. Twee buurmannen willen echter niet vluchten vooraleer hun mandarijnen geoogst zijn.