De film, gebaseerd op het werk van de Duitse wetenschappelijke schrijver Goethe, zoomt in op een man die zijn ziel aan de duivel verkoopt om kennis in de plaats te krijgen.

Sokurov is de eerst volgende Rus die de hoofdprijs van het filmfestival in Venetië in ontvangst mag nemen sinds Andrej Zvjagintsev in 2003 met Vozvrasjtsjenie.

De Zilveren Leeuw (Beste Regie) werd aan de Chinese cineast Cai Shangjun uitgereikt voor zijn film People Mountain People Sea. De prijzen voor Beste Acteur en Beste Actrice gingen respectievelijk naar Michael Fassbender in Shame van Steve McQueen en de Chinese Deanie Yip in A Simple Life van Ann Hui.

Meer info over het festival via deze link.

Hieronder kunt u een fragment uit Faust bekijken.

(JH)

De film, gebaseerd op het werk van de Duitse wetenschappelijke schrijver Goethe, zoomt in op een man die zijn ziel aan de duivel verkoopt om kennis in de plaats te krijgen. Sokurov is de eerst volgende Rus die de hoofdprijs van het filmfestival in Venetië in ontvangst mag nemen sinds Andrej Zvjagintsev in 2003 met Vozvrasjtsjenie. De Zilveren Leeuw (Beste Regie) werd aan de Chinese cineast Cai Shangjun uitgereikt voor zijn film People Mountain People Sea. De prijzen voor Beste Acteur en Beste Actrice gingen respectievelijk naar Michael Fassbender in Shame van Steve McQueen en de Chinese Deanie Yip in A Simple Life van Ann Hui. Meer info over het festival via deze link. Hieronder kunt u een fragment uit Faust bekijken. (JH)