Via de Twitteraccount van de paus raadt hoofdacteur Crowe hem aan om de nieuwe film Noah te zien. De acteur prijst de film aan als een prent met een fascinerende en krachtige boodschap en kondigt aan de film naar de paus toe te willen brengen.

Hij roept ook op om via de hashtag #Noah for Pope Francis zijn boodschappen te retweeten. Dat levert ondertussen honderden retweets op. "Sorry dat ik uw sociale media nogal in rep en roer zet", tweet Crowe aan het hoofd van de kerk. "Maar de film zal u fascineren. En het zou mij een waar genoegen zijn als u de film zou kunnen zien."

Eerder deze maand raakte bekend dat Paramount akkoord ging om de originele versie van de film van Darren Aronofsky uit te brengen. Hiervoor maakte de studio zich zorgen over de reacties van religieuze kijkers die aanstoot zouden kunnen nemen aan de interpretatie van de Bijbel in de film. Of de paus de film ooit wil zien, is dus maar de vraag. Voorlopig antwoordde hij nog niet op de uitnodiging van Russell Crowe. (MM)

Via de Twitteraccount van de paus raadt hoofdacteur Crowe hem aan om de nieuwe film Noah te zien. De acteur prijst de film aan als een prent met een fascinerende en krachtige boodschap en kondigt aan de film naar de paus toe te willen brengen. Hij roept ook op om via de hashtag #Noah for Pope Francis zijn boodschappen te retweeten. Dat levert ondertussen honderden retweets op. "Sorry dat ik uw sociale media nogal in rep en roer zet", tweet Crowe aan het hoofd van de kerk. "Maar de film zal u fascineren. En het zou mij een waar genoegen zijn als u de film zou kunnen zien." Eerder deze maand raakte bekend dat Paramount akkoord ging om de originele versie van de film van Darren Aronofsky uit te brengen. Hiervoor maakte de studio zich zorgen over de reacties van religieuze kijkers die aanstoot zouden kunnen nemen aan de interpretatie van de Bijbel in de film. Of de paus de film ooit wil zien, is dus maar de vraag. Voorlopig antwoordde hij nog niet op de uitnodiging van Russell Crowe. (MM)