Ridley Scott, de man verantwoordelijk voor Gladiator, verdiepte zich deze keer in een ander heldhaftig figuur. Robin Hood vertelt het verhaal van een geoefend boogschutter die het leger van King Richard vervoegt om de strijd tegen de Fransen aan te gaan. Eenmaal de koning uit het leven stapt vertrekt Robin Hood (Russel Crowe) naar Nottingham, een stad bedolven onder corruptie, tirannie en torenhoge belastingen.

In Nottingham valt de held voor de charmes van Lady Marion (Cate Blanchett), die aanvankelijk toch wat argwanend doet over de activiteiten van Robin Hood. Het verhaal ontpopt zich al snel tot een ware heldenfilm, met dodelijke gevechtsscènes en grootschalige battles. En uiteraard, zoals het hoort in een heldenfilm, draait Lady Marion naar het einde toe wel bij, en moet de rijke bovenklasse er uiteindelijk aan geloven.

Robin Hood draait vanaf 12 mei 2010 in de Belgische bioscopen.
De trailer bekijkt u onderaan.

Elisah Vandaele

Ridley Scott, de man verantwoordelijk voor Gladiator, verdiepte zich deze keer in een ander heldhaftig figuur. Robin Hood vertelt het verhaal van een geoefend boogschutter die het leger van King Richard vervoegt om de strijd tegen de Fransen aan te gaan. Eenmaal de koning uit het leven stapt vertrekt Robin Hood (Russel Crowe) naar Nottingham, een stad bedolven onder corruptie, tirannie en torenhoge belastingen. In Nottingham valt de held voor de charmes van Lady Marion (Cate Blanchett), die aanvankelijk toch wat argwanend doet over de activiteiten van Robin Hood. Het verhaal ontpopt zich al snel tot een ware heldenfilm, met dodelijke gevechtsscènes en grootschalige battles. En uiteraard, zoals het hoort in een heldenfilm, draait Lady Marion naar het einde toe wel bij, en moet de rijke bovenklasse er uiteindelijk aan geloven. Robin Hood draait vanaf 12 mei 2010 in de Belgische bioscopen. De trailer bekijkt u onderaan.Elisah Vandaele