'Rundskop' is een misdaaddrama van Michael Roskam over boeren en gangsters tegen de achtergrond van het milieu van de hormonenmaffia. 'Het is een gangsterfilm maar ook een beetje een film-noir,' aldus de regisseur.

Matthias Schoenaerts steelt de hoofdrol als Jacky Vanmarsenille, 'een jonge Limburgse vetmester die door een malafide veearts in de verleiding wordt gebracht om een deal te sluiten met een nog meer malafide vleesboer uit West-Vlaanderen.' Die laatste is tevens een jeugdvriend, waarmee hij een verborgen trauma deelt.

'Schoenaerts is in dé rol van zijn nog jonge leven,' meldt Knack Focus-hoofdredacteur Patrick Duynslaegher, die erg onder de indruk is van de film. 'Ook de schijnbaar 'naturalistische' mise-en scène van Roskam is zeer doordacht gestileerd en intens cinematografisch.' Redenen genoeg dus om uit te kijken naar februari. Dan gaat 'Rundskop' bij ons in première.

Knack Focus was in maart aanwezig op de filmset in Luik en sprak met de regisseur en de hoofdrolspeler.

Andreas Ilegems

'Rundskop' is een misdaaddrama van Michael Roskam over boeren en gangsters tegen de achtergrond van het milieu van de hormonenmaffia. 'Het is een gangsterfilm maar ook een beetje een film-noir,' aldus de regisseur. Matthias Schoenaerts steelt de hoofdrol als Jacky Vanmarsenille, 'een jonge Limburgse vetmester die door een malafide veearts in de verleiding wordt gebracht om een deal te sluiten met een nog meer malafide vleesboer uit West-Vlaanderen.' Die laatste is tevens een jeugdvriend, waarmee hij een verborgen trauma deelt. 'Schoenaerts is in dé rol van zijn nog jonge leven,' meldt Knack Focus-hoofdredacteur Patrick Duynslaegher, die erg onder de indruk is van de film. 'Ook de schijnbaar 'naturalistische' mise-en scène van Roskam is zeer doordacht gestileerd en intens cinematografisch.' Redenen genoeg dus om uit te kijken naar februari. Dan gaat 'Rundskop' bij ons in première. Knack Focus was in maart aanwezig op de filmset in Luik en sprak met de regisseur en de hoofdrolspeler. Andreas Ilegems