'Gutterdämmerung', een naam die verwijst naar de opera 'Gotterdämmerung' van Richard Wagner, is ontsproten aan het brein van Tagemose en is esthetisch verwant met bekende stomme films zoals 'Nosferatu'. Inhoudelijk ligt de film in de lijn van klassiekers in dit genre als 'Quadraophenia' en 'The Wall' waarbij een kleine groep een grote probeert te manipuleren hetgeen aanleiding geeft tot rebellie.

Tagemose wist voor zijn film een indrukwekkende cast te mobiliseren bestaande uit Tom Araya (Slayer), Nina Hagen, Joshua Homme, Jesse Hughes (Eagles of Death Metal), Grace Jones, Justice, Mark Lanegan, wijlen Lemmy, Iggy Pop, Henry Rollins, Slash en Volbeat.

De film zal tijdens Rock Werchter live worden begeleid door een groep die onder meer bestaat uit gitarist Kevin Armstrong en zanger Jesse Smith die een groot aantal rockanthems zullen spelen. Henry Rollins is de verteller van dienst. (Belga)

'Gutterdämmerung', een naam die verwijst naar de opera 'Gotterdämmerung' van Richard Wagner, is ontsproten aan het brein van Tagemose en is esthetisch verwant met bekende stomme films zoals 'Nosferatu'. Inhoudelijk ligt de film in de lijn van klassiekers in dit genre als 'Quadraophenia' en 'The Wall' waarbij een kleine groep een grote probeert te manipuleren hetgeen aanleiding geeft tot rebellie. Tagemose wist voor zijn film een indrukwekkende cast te mobiliseren bestaande uit Tom Araya (Slayer), Nina Hagen, Joshua Homme, Jesse Hughes (Eagles of Death Metal), Grace Jones, Justice, Mark Lanegan, wijlen Lemmy, Iggy Pop, Henry Rollins, Slash en Volbeat. De film zal tijdens Rock Werchter live worden begeleid door een groep die onder meer bestaat uit gitarist Kevin Armstrong en zanger Jesse Smith die een groot aantal rockanthems zullen spelen. Henry Rollins is de verteller van dienst. (Belga)