Cacoyannis werd geboren in Cyprus, maar werd op zijn zeventiende door zijn vader naar Londen gestuurd om advocaat te worden. Tijdens WOII werkte hij echter mee aan Griekse programma's voor de BBC, en toen werd Cacoyannis verliefd op de filmwereld. Hij ging studeren aan de legendarische 'Old Vic'-theaterschool, maar het wou aanvankelijk niet lukken in de Britse filmindustrie. Cacoyannis ging terug naar Griekenland, en met 'Windfall in Athens' ging de bal dan toch aan het rollen.

Het was het begin van een carrière die 45 jaar zou duren. Cacoyannis verfilmde graag Griekse drama's, maar zijn bekendste werk is zonder twijfel 'Zorba de Griek'. Deze film met Anthony Quinn gaat over een mysterieuze Griek die een stijve Engelsman leert genieten van het leven. 'Zorba de Griek' was een gigantisch succes, en won drie Oscars. Zeker de sirtakiscène werd legendarisch. (MD)

Cacoyannis werd geboren in Cyprus, maar werd op zijn zeventiende door zijn vader naar Londen gestuurd om advocaat te worden. Tijdens WOII werkte hij echter mee aan Griekse programma's voor de BBC, en toen werd Cacoyannis verliefd op de filmwereld. Hij ging studeren aan de legendarische 'Old Vic'-theaterschool, maar het wou aanvankelijk niet lukken in de Britse filmindustrie. Cacoyannis ging terug naar Griekenland, en met 'Windfall in Athens' ging de bal dan toch aan het rollen. Het was het begin van een carrière die 45 jaar zou duren. Cacoyannis verfilmde graag Griekse drama's, maar zijn bekendste werk is zonder twijfel 'Zorba de Griek'. Deze film met Anthony Quinn gaat over een mysterieuze Griek die een stijve Engelsman leert genieten van het leven. 'Zorba de Griek' was een gigantisch succes, en won drie Oscars. Zeker de sirtakiscène werd legendarisch. (MD)