Dead Man Talking, de eerste langspeelfim van de Belgische regisseur Patrick Ridremont, heeft in Cannes de zogenaamde 'Magritte du Premier Film 2013' gekregen tijdens de 'Avond van de Franstalige Belgische film'.

De film werd door het publiek verkozen uit een selectie van twaalf genomineerden die op 2 februari werden voorgesteld tijdens de derde editie van 'Magritte du Cinéma' in Brussel. De geselecteerde films werden twee maanden lang vertoond in 18 Waalse en Brusselse culturele centra en lokten in totaal 1.500 toeschouwers. Meer dan 3000 mensen brachten hun stem uit.

Het is de eerste keer dat deze onderscheiding van de Frantalige Belgische filmwereld wordt uitgereikt. 'Dead Man Talking' haalde het vòòr 'Mobile Home' van François Pirot en 'Torpedo' van Mathieu Donck. (DB)

Dead Man Talking, de eerste langspeelfim van de Belgische regisseur Patrick Ridremont, heeft in Cannes de zogenaamde 'Magritte du Premier Film 2013' gekregen tijdens de 'Avond van de Franstalige Belgische film'. De film werd door het publiek verkozen uit een selectie van twaalf genomineerden die op 2 februari werden voorgesteld tijdens de derde editie van 'Magritte du Cinéma' in Brussel. De geselecteerde films werden twee maanden lang vertoond in 18 Waalse en Brusselse culturele centra en lokten in totaal 1.500 toeschouwers. Meer dan 3000 mensen brachten hun stem uit. Het is de eerste keer dat deze onderscheiding van de Frantalige Belgische filmwereld wordt uitgereikt. 'Dead Man Talking' haalde het vòòr 'Mobile Home' van François Pirot en 'Torpedo' van Mathieu Donck. (DB)