In 2010 bevestigde de Britse acteur Sasha Baron Cohen, bekend van de typetjes Ali G, Borat en Brüno, dat hij de rol van de legendarische Queen-frontman zou spelen. Het script voor de biopic werd geschreven door Peter Morgan, de scenarioschrijver van 'The Queen' en 'Frost/Nixon'. De prent zal gaan over de periode tussen het ontstaan van de rockgroep en hun Live Aid-concert in 1985, dat verkozen werd tot beste liveoptreden aller tijden.

Eerder werd Stephen Frears, regisseur van 'The Queen', getipt als de mogelijke stuurman voor de Freddie Mercury-biopic, maar nu blijkt filmstudio Sony Pictures toch een voorkeur te hebben voor Tom Hooper. Of Hooper al toegehapt heeft, is nog niet bekend.

De ex-bandleden van Queen staan volledig achter het script van Morgan. Brian May, Roger Taylor en John Deacon hebben zelfs een eigen bedrijfje opgericht zodat ze naast Tribeca Productions en GK Film de productie kunnen leiden.

Daarnaast gaan er geruchten de ronde dat Sascha Baron Cohen in zijn vertolking van Freddie Mercury ook het vocale aspect op zich zal nemen. Hij heeft alvast kunnen oefenen in 'Les Miserables', aangezien de acteurs daar live moesten zingen. (CS)

In 2010 bevestigde de Britse acteur Sasha Baron Cohen, bekend van de typetjes Ali G, Borat en Brüno, dat hij de rol van de legendarische Queen-frontman zou spelen. Het script voor de biopic werd geschreven door Peter Morgan, de scenarioschrijver van 'The Queen' en 'Frost/Nixon'. De prent zal gaan over de periode tussen het ontstaan van de rockgroep en hun Live Aid-concert in 1985, dat verkozen werd tot beste liveoptreden aller tijden. Eerder werd Stephen Frears, regisseur van 'The Queen', getipt als de mogelijke stuurman voor de Freddie Mercury-biopic, maar nu blijkt filmstudio Sony Pictures toch een voorkeur te hebben voor Tom Hooper. Of Hooper al toegehapt heeft, is nog niet bekend. De ex-bandleden van Queen staan volledig achter het script van Morgan. Brian May, Roger Taylor en John Deacon hebben zelfs een eigen bedrijfje opgericht zodat ze naast Tribeca Productions en GK Film de productie kunnen leiden. Daarnaast gaan er geruchten de ronde dat Sascha Baron Cohen in zijn vertolking van Freddie Mercury ook het vocale aspect op zich zal nemen. Hij heeft alvast kunnen oefenen in 'Les Miserables', aangezien de acteurs daar live moesten zingen. (CS)