Ingmar Bergman is het boegbeeld van de existentiële cinema en staat vooral gekend voor duistere pareltjes als 'Wild Strawberries', 'Persona' en 'Fanny and Alexander'. Mankell verwierf dan weer faam met zijn Wallander romans en de Deense Susanne Bier won dit jaar nog de Oscar voor Beste Buitenlandse film met haar 'Hævnen'. De collaboratie tussen de Scandinavische talenten schept hoge verwachtingen.

De miniserie zal zich buigen over het tumultueze liefdesleven van de regisseur, die maar liefst vijf keer trouwde en er negen kinderen aan overhield, en hoe dat al dan niet te verzoenen was met zijn status als artiest. Wie Ingmar Bergman zal vertolken is nog niet bekend.

Bier en Mankell waren vorige week nog aanwezig op de Bergman Week, georganiseerd door het Bergman Center dat later dit jaar met de bouw begint van een museum naar het ontwerp van architectenduo Tham & Videgård. Zij zijn alvast enthousiast over de verfilming.

Naar aanleiding van Film Festival Gent 2011 loopt er in het Caermersklooster een unieke expositie over Ingmar Bergman van 4 oktober 2011 tot 15 januari 2012.

(DDG)

Scène uit het iconische 'Smultronstället' (Wild Strawberries)

Ingmar Bergman is het boegbeeld van de existentiële cinema en staat vooral gekend voor duistere pareltjes als 'Wild Strawberries', 'Persona' en 'Fanny and Alexander'. Mankell verwierf dan weer faam met zijn Wallander romans en de Deense Susanne Bier won dit jaar nog de Oscar voor Beste Buitenlandse film met haar 'Hævnen'. De collaboratie tussen de Scandinavische talenten schept hoge verwachtingen. De miniserie zal zich buigen over het tumultueze liefdesleven van de regisseur, die maar liefst vijf keer trouwde en er negen kinderen aan overhield, en hoe dat al dan niet te verzoenen was met zijn status als artiest. Wie Ingmar Bergman zal vertolken is nog niet bekend. Bier en Mankell waren vorige week nog aanwezig op de Bergman Week, georganiseerd door het Bergman Center dat later dit jaar met de bouw begint van een museum naar het ontwerp van architectenduo Tham & Videgård. Zij zijn alvast enthousiast over de verfilming. Naar aanleiding van Film Festival Gent 2011 loopt er in het Caermersklooster een unieke expositie over Ingmar Bergman van 4 oktober 2011 tot 15 januari 2012. (DDG) Scène uit het iconische 'Smultronstället' (Wild Strawberries)