Geloof nooit je moeder wanneer die je vanuit het hiernamaals een vakantiebestemming toefluistert, wat het zou wel eens het begin van een dodelijke dollemansrit kunnen worden. Dat is wat Charlie Countryman, een jonge Amerikaanse student die rouwt om zijn moeder, tegen het einde van deze caper comedy geleerd heeft, al heeft hij daarvoor eerst wel de nodige fysieke en romantische blutsen en builen mogen incasseren.

Dat debutant Fredrik Bond een gelauwerd videoclipregisseur is wil ik best geloven en anderhalf uur gaat hij in de straten van Boekarest inderdaad vrolijk met muziekmontagestukjes, kleurenfilters, jump cuts en alle denkbare gangsterclichés te keer.

Alleen is een enigszins coherent of toonvast verhaal vertellen heus nog wel wat anders, terwijl Shia LaBeouf wel heel bleekjes uitvalt als leading man en zelfs Terry Gilliam zich achter de oren zou krabben bij zoveel groteske, compleet van de pot gerukte plotwendingen. Een voorspelling: die Fredrik Bond zien we niet snel terug.

Dave Mestdach

Geloof nooit je moeder wanneer die je vanuit het hiernamaals een vakantiebestemming toefluistert, wat het zou wel eens het begin van een dodelijke dollemansrit kunnen worden. Dat is wat Charlie Countryman, een jonge Amerikaanse student die rouwt om zijn moeder, tegen het einde van deze caper comedy geleerd heeft, al heeft hij daarvoor eerst wel de nodige fysieke en romantische blutsen en builen mogen incasseren.Dat debutant Fredrik Bond een gelauwerd videoclipregisseur is wil ik best geloven en anderhalf uur gaat hij in de straten van Boekarest inderdaad vrolijk met muziekmontagestukjes, kleurenfilters, jump cuts en alle denkbare gangsterclichés te keer. Alleen is een enigszins coherent of toonvast verhaal vertellen heus nog wel wat anders, terwijl Shia LaBeouf wel heel bleekjes uitvalt als leading man en zelfs Terry Gilliam zich achter de oren zou krabben bij zoveel groteske, compleet van de pot gerukte plotwendingen. Een voorspelling: die Fredrik Bond zien we niet snel terug. Dave Mestdach