Na de krimp vorig jaar houdt de organisatie vast aan hun zesdaags festival. "Zoals elk jaar houden we ons met de nodige trots vast aan eigen genomen keuzes en opnieuw weerspiegelt zich dat in een ijzersterk programma waar de genreliefhebber zes dagen het genot van kan plukken", aldus organisator Patrick Van Hauwaert.

RRFFF wil een platform bieden aan filmmakers met een eigen visie. "Het aantal inzendingen blijft stijgen. We zouden zonder twijfel meer dan zes dagen kunnen vullen." RRFFF focust dit jaar op enkele nieuwe trends zoals de Duitse genrefilm en het "coming of age"-thema, een thema dat steeds populairder wordt. Het thema belicht verhalen waarin de protagonist doorheen zijn hele levensloop wordt gevolgd, zoals recent nog in het bekroonde "Boyhood" van Richard Linklater.

Ook "Creature Features" zullen centraal staan. Dat zijn een soort horrorfilms rond vreemde wezens of figuren. Het festival opent met "The Master Cleanse" van Bobby Miller en sluit af met "Train to Busan" van Zuid-Koreaan Yeon Sang-ho. Met "Young Blood" heeft RRFFF opnieuw heel wat aandacht voor beginnende cineasten, maar ook oude kaskrakers zoals "Star Trek" of "The Neverending Story" krijgen een plaatsje in de programmatie.(Belga/LP)

Na de krimp vorig jaar houdt de organisatie vast aan hun zesdaags festival. "Zoals elk jaar houden we ons met de nodige trots vast aan eigen genomen keuzes en opnieuw weerspiegelt zich dat in een ijzersterk programma waar de genreliefhebber zes dagen het genot van kan plukken", aldus organisator Patrick Van Hauwaert. RRFFF wil een platform bieden aan filmmakers met een eigen visie. "Het aantal inzendingen blijft stijgen. We zouden zonder twijfel meer dan zes dagen kunnen vullen." RRFFF focust dit jaar op enkele nieuwe trends zoals de Duitse genrefilm en het "coming of age"-thema, een thema dat steeds populairder wordt. Het thema belicht verhalen waarin de protagonist doorheen zijn hele levensloop wordt gevolgd, zoals recent nog in het bekroonde "Boyhood" van Richard Linklater. Ook "Creature Features" zullen centraal staan. Dat zijn een soort horrorfilms rond vreemde wezens of figuren. Het festival opent met "The Master Cleanse" van Bobby Miller en sluit af met "Train to Busan" van Zuid-Koreaan Yeon Sang-ho. Met "Young Blood" heeft RRFFF opnieuw heel wat aandacht voor beginnende cineasten, maar ook oude kaskrakers zoals "Star Trek" of "The Neverending Story" krijgen een plaatsje in de programmatie.(Belga/LP)