Harvey Weinstein, eigenaar van de onafhankelijke filmstudio The Weinstein Company, heeft plannen om de films 'Sin City' en 'The Mist' in een serie voor het kleine scherm te gieten. Dat meldde hij in een interview met The New York Times.

'Sin City' is een spectaculair geësthetiseerde neonoir naar de gelijknamige beeldroman van striplegende Frank Miller. In deze ruwe clash tussen corrupte flikken, cynische gangsters en femmes fatales spelen Bruce Willis, Benicio del Toro en Carla Gugino de hoofdrollen. De grafische trip wordt getoond in contrastrijk zwart-wit met af en toe een spat kleur. De sequel 'Sin City: A Dame to Kill For', met Jessica Alba en Mickey Rourke, wordt in 2014 verwacht.

'The Mist' is een Stephen Kingadaptatie van cineast Frank Darabont, bekend van zijn andere Kingverfilmingen 'The Shawshank Redemption' en 'The Green Mile'. En van de populaire AMC-reeks 'The Walking Dead'. Ook 'The Mist' leunt aan bij het horrorgenre. De film volgt een groep mensen die in een warenhuis moet schuilen voor een dichte mist, bevolkt door reuzeninsecten die terreur en angst zaaien. De tv-versie zou tien afleveringen krijgen.

Beide films waren eigendom van Miramax dat in 2010 de stekker uittrok en werd overgenomen door The Weinstein Company. 'De televisie-business is de enige weg naar stabiliteit voor het bedrijf', aldus Harvey Weinstein. (DB)

Harvey Weinstein, eigenaar van de onafhankelijke filmstudio The Weinstein Company, heeft plannen om de films 'Sin City' en 'The Mist' in een serie voor het kleine scherm te gieten. Dat meldde hij in een interview met The New York Times.'Sin City' is een spectaculair geësthetiseerde neonoir naar de gelijknamige beeldroman van striplegende Frank Miller. In deze ruwe clash tussen corrupte flikken, cynische gangsters en femmes fatales spelen Bruce Willis, Benicio del Toro en Carla Gugino de hoofdrollen. De grafische trip wordt getoond in contrastrijk zwart-wit met af en toe een spat kleur. De sequel 'Sin City: A Dame to Kill For', met Jessica Alba en Mickey Rourke, wordt in 2014 verwacht.'The Mist' is een Stephen Kingadaptatie van cineast Frank Darabont, bekend van zijn andere Kingverfilmingen 'The Shawshank Redemption' en 'The Green Mile'. En van de populaire AMC-reeks 'The Walking Dead'. Ook 'The Mist' leunt aan bij het horrorgenre. De film volgt een groep mensen die in een warenhuis moet schuilen voor een dichte mist, bevolkt door reuzeninsecten die terreur en angst zaaien. De tv-versie zou tien afleveringen krijgen.Beide films waren eigendom van Miramax dat in 2010 de stekker uittrok en werd overgenomen door The Weinstein Company. 'De televisie-business is de enige weg naar stabiliteit voor het bedrijf', aldus Harvey Weinstein. (DB)