Na acht opeenvolgende jaren waarin Pixar telkens een nieuwe animatiefilm uitbracht, moeten de fans van het genre het in 2014 stellen zonder productie. De release van het nieuwste filmproject 'Good Dinosaur' is met een jaar uitgesteld en verschijnt pas in 2015 in de filmzalen.

Drie weken geleden stapte regisseur Bob Peterson uit het productieteam en dat heeft zo zijn gevolgen. 'Soms zitten regisseurs met hun gedachten zo diep in het project, dat anderen de karwei moeten klaren. Een nieuwe invalshoek is soms voldoende om het idee helemaal uit te werken', aldus Pixar-topman Ed Catmull. Een vervanger voor Peterson is nog niet gevonden.

Er is dus meer tijd nodig vooraleer 'Good Dinosaur' in de bioscoopzalen verschijnt. Dat is triestig nieuws voor de diehard Pixar-fans die sinds 2006 jaarlijks op hun wenken werden bediend met de releases van achtereenvolgens 'Cars', 'Ratatouille', 'Wall-E', 'Up', 'Toy Story 3', 'Cars 2', 'Brave' en 'Monsters University'. (DB)

Na acht opeenvolgende jaren waarin Pixar telkens een nieuwe animatiefilm uitbracht, moeten de fans van het genre het in 2014 stellen zonder productie. De release van het nieuwste filmproject 'Good Dinosaur' is met een jaar uitgesteld en verschijnt pas in 2015 in de filmzalen.Drie weken geleden stapte regisseur Bob Peterson uit het productieteam en dat heeft zo zijn gevolgen. 'Soms zitten regisseurs met hun gedachten zo diep in het project, dat anderen de karwei moeten klaren. Een nieuwe invalshoek is soms voldoende om het idee helemaal uit te werken', aldus Pixar-topman Ed Catmull. Een vervanger voor Peterson is nog niet gevonden. Er is dus meer tijd nodig vooraleer 'Good Dinosaur' in de bioscoopzalen verschijnt. Dat is triestig nieuws voor de diehard Pixar-fans die sinds 2006 jaarlijks op hun wenken werden bediend met de releases van achtereenvolgens 'Cars', 'Ratatouille', 'Wall-E', 'Up', 'Toy Story 3', 'Cars 2', 'Brave' en 'Monsters University'. (DB)