Pink Martini componeert soundtrack van tweede film Bavo Defurne

© Reuters

De soundtrack van Souvenir, de tweede speelfilm van Bavo Defurne zal worden gecomponeerd door het ensemble Pink Martini.

De soundtrack van Souvenir, de tweede speelfilm van Bavo Defurne zal worden gecomponeerd door het ensemble Pink Martini.

Ook Adriano Cominotto werkt mee aan de muzikale score; de componist schreef eerder al de muziek van Defurnes debuutfilm Noordzee, Texas.

Pink Martini werd in 1994 in de Verenigde Staten opgericht door Thomas Lauderdale en combineert genres als klassiek, jazz en pop tot een harmonieus geheel. Het ensemble brengt zo’n 10 tot 12 muzikanten samen en kende zijn Europese debuut tijdens het Filmfestival van Cannes in 1997.

Sindsdien speelde Pink Martini al samen met o.a. het Los Angeles Philharmonic en het San Francisco Symphony. Pink Martini trad ook samen met het BBC Concert Orchestra op in de Royal Albert Hall in Londen, speelde twee keer voor een uitverkochte zaal in Carnegie Hall en tekende onder meer ook present voor het Governors Ball tijdens de Academy Awards in 2008.

Het ensemble werkte ook al samen met vermaarde artiesten zoals Rufus Wainwright, Gus Van Sant, Martha Wainwright, Jimmy Scott en Jane Powell en trad vorige zomer nog op met de vier achterkleinkinderen van Maria en Georg Von Trapp, waarmee de groep ook een album voorbereidt.

Verder zal ook Adriano Cominotto meewerken aan de soundtrack van Souvenir. De componist schreef de muziek van Noordzee, Texas en de klassiekers Vergeten straat en La Sicilia van Luc Pien.

Souvenir wordt de tweede speelfilm van Bavo Defurne en is het verhaal van de 50-jarige Liliane die ooit deelnam aan de Eurovision Song Contest maar nu haar dagen slijt in een fabriek. Wanneer ze de jonge bokser Jean ontmoet, krijgt haar leven opnieuw meer kleur en komt een comeback als zangeres steeds meer in zicht.

Voor Souvenir gaat Bavo Defurne terug in zee met Yves Verbraeken in een productie voor Indeed Films. De film is momenteel in ontwikkeling en wordt mogelijk gemaakt met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content