In de filmklassieker uit 1942, met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart, is de piano opgesteld in het café Americain van hoofdpersonage Rick Blaine (Humphrey Bogart). Het is ook op die piano dat Sam, gespeeld door Dooley Wilson, zijn nummer "As Time Goes By" speelt.

De zalmkleurige piano is het pronkstuk van een "Casablanca"-veiling die het huis Bonhams op 24 november wil organiseren. Naast de piano gaan nog 29 andere "Casablanca"-stukken onder de hamer, waaronder de deuren van het café, notities en foto's. Alle loten komen uit een privé-collectie. Bonhams hoopt dat de veiling minstens een miljoen dollar zal opbrengen.

In 1988 verkocht Sotheby's de piano al eens aan een Japanse verzamelaar voor 120.000 euro en ook in 2012 werd het iconische stuk geveild. (Belga/LP)

In de filmklassieker uit 1942, met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart, is de piano opgesteld in het café Americain van hoofdpersonage Rick Blaine (Humphrey Bogart). Het is ook op die piano dat Sam, gespeeld door Dooley Wilson, zijn nummer "As Time Goes By" speelt. De zalmkleurige piano is het pronkstuk van een "Casablanca"-veiling die het huis Bonhams op 24 november wil organiseren. Naast de piano gaan nog 29 andere "Casablanca"-stukken onder de hamer, waaronder de deuren van het café, notities en foto's. Alle loten komen uit een privé-collectie. Bonhams hoopt dat de veiling minstens een miljoen dollar zal opbrengen.In 1988 verkocht Sotheby's de piano al eens aan een Japanse verzamelaar voor 120.000 euro en ook in 2012 werd het iconische stuk geveild. (Belga/LP)