De film zal naar verluidt gaan over de moeilijke relatie van Jeff met zijn vader, de aan een overdosis gestorven folkzanger Tim Buckley. In 1991 trad Jeff op tijdens een concert ter ere van Tim. Naast covers van zijn vader kwam Buckley Junior die avond voor het eerst naar buiten met eigen werk, waar hij korte tijd later zelf wereldberoemd mee zou worden.

De film vertelt het verhaal van die avond, naast het relaas van hoe hij de dood van zijn vader verwerkte. Met Jeff zelf liep het ook tragisch af: tijdens de opnames van zijn tweede album verdronk hij per ongeluk in een zijrivier van de Mississippi.

Penn Badgley was eerder al te zien op het witte doek in onder meer 'Easy A', maar de jongeman is vooral bekend van de populaire tienerserie 'Gossip Girl'. De rol van de iconische zanger zou wel eens Badgley's grote doorbraak in de filmzalen kunnen worden. 'Greetings from Tim Buckley' zal worden geregisseerd door Dan Algrant ('Naked in New York') en wordt ergens volgend jaar verwacht. (MD)

De film zal naar verluidt gaan over de moeilijke relatie van Jeff met zijn vader, de aan een overdosis gestorven folkzanger Tim Buckley. In 1991 trad Jeff op tijdens een concert ter ere van Tim. Naast covers van zijn vader kwam Buckley Junior die avond voor het eerst naar buiten met eigen werk, waar hij korte tijd later zelf wereldberoemd mee zou worden. De film vertelt het verhaal van die avond, naast het relaas van hoe hij de dood van zijn vader verwerkte. Met Jeff zelf liep het ook tragisch af: tijdens de opnames van zijn tweede album verdronk hij per ongeluk in een zijrivier van de Mississippi. Penn Badgley was eerder al te zien op het witte doek in onder meer 'Easy A', maar de jongeman is vooral bekend van de populaire tienerserie 'Gossip Girl'. De rol van de iconische zanger zou wel eens Badgley's grote doorbraak in de filmzalen kunnen worden. 'Greetings from Tim Buckley' zal worden geregisseerd door Dan Algrant ('Naked in New York') en wordt ergens volgend jaar verwacht. (MD)