De Braziliaanse schrijver riep via Twitter op om geen gehoor te geven aan de dreigementen. Hij liet aan Sony weten dat hij 100.000 dollar (zo'n 80.000 euro) over heeft voor de rechten de een satire waarin een aanslag op de leider van Noord-Korea wordt beraamd.

Op zijn Twitterprofiel schreef hij: 'Ik bied Sony Pictures 100.000 dollar voor de rechten van The interview. Ik zal de film gratis op mijn blog plaatsen. Neem alsjeblieft contact met mij op.'

Coelho wil zo ingaan tegen de vrees voor een terroristische aanslag. 'Dit zorgt voor een verschrikkelijk precedent, licht hij toe in de Braziliaanse krant O Globo. 'De bedreigingen hebben resultaten opgeleverd. De terroristen halen zo hun slag thuis, maar onderhandelen met terroristen is niet iets wat we doen. Ik heb de problemen rond 'De duivelsverzen' van Salman Rushdie meegemaakt en ik kan zeggen dat dit nog ernstiger is.' (LP)

De Braziliaanse schrijver riep via Twitter op om geen gehoor te geven aan de dreigementen. Hij liet aan Sony weten dat hij 100.000 dollar (zo'n 80.000 euro) over heeft voor de rechten de een satire waarin een aanslag op de leider van Noord-Korea wordt beraamd. Op zijn Twitterprofiel schreef hij: 'Ik bied Sony Pictures 100.000 dollar voor de rechten van The interview. Ik zal de film gratis op mijn blog plaatsen. Neem alsjeblieft contact met mij op.' Coelho wil zo ingaan tegen de vrees voor een terroristische aanslag. 'Dit zorgt voor een verschrikkelijk precedent, licht hij toe in de Braziliaanse krant O Globo. 'De bedreigingen hebben resultaten opgeleverd. De terroristen halen zo hun slag thuis, maar onderhandelen met terroristen is niet iets wat we doen. Ik heb de problemen rond 'De duivelsverzen' van Salman Rushdie meegemaakt en ik kan zeggen dat dit nog ernstiger is.' (LP)